Raza Mujanović za N1: Nisam mogla sanjati velike snove

Raza Mujanović za N1: Nisam mogla sanjati velike snove Izvor: N1

Najbolja bh. košarkašica svih vremena krajem 2017. godine predstavnila je monografiju "Raza - stanovnik Kuće slavnih", novinara Ekrema Avdića.

"Ništa nije oduzeto, a ni dodano. Navedeno je baš onako kako se sve odvijalo tokom moje duge košarkaške karijere. Drago mi je da je knjigu pisao čovjek koji je od samih početaka moje karijere bio tu i koji poznaje kompletan moj sportski put“, izjavila je na predstavljanju monografije Mujanović, a za N1 je istakla kako joj je drago što je i nova, 2018. godina krenula sa mnoštvom dešavanja.

Prva promocija bila je u Tuzli, a najavila je promocije u još nekim bh. gradovima - kao i zemljama regije i Evrope.

"Vezana sam za Tuzlu, iako živim u Sarajevu", navela je nagovestivši promocije i u glavnom gradu BiH, ali i Brčkom, Zagrebu i Beču.

"Sve je išlo brzo, a imamo vremena da planiramo gdje ćemo organizovati promocije", izjavila je Mujanović.

Almi Dautbegović Voloder je ispričala da se Kući slavnih košarke nije nadala.

"Potičem iz malog mjesta, Ratkovići. Nisam mogla sanjati velike snove. Knjiga govori o tome kako neko iz malog mjesta, upornim radom, zalaganjem, može napraviti velike rezultate. To sam rekla i u Ženevi. Bilo je teško sanjati velike snove, a ostvarili su se", izjavila je Mujanović.

Monografiju preporučuje mlađim generacijama, gdje mogu da imaju uvid u njene početke i kako je moguće doći do uspjeha.

"Nije jednostavno, ali se na kraju isplati. Nakon svih rezultata dođe zadovoljstvo. Poručila bih mladima da trebaju biti uporni. Moraju vjerovati u sebe, zacrtati sebi neki cilj. Ništa nije nemoguće. Ostvariljivo je", poručila je Mujanović.

Tvrdi da se svi neuspjesi zaborava onda kada se ostvari uspjeh. Košarka ju je nosila - bila joj je najveća ljubav, a upravo zbog toga neće stati samo na jednoj knjizi.

Mujanović je kazala da će pokuašti naći i sportski angažman, kako bi pomogla košarci i sportu. "Ako ne ovako - onda preko politike", navela je.

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Asko

Hahaha....hoće Raza u politiku....hahaha......zna ona gdje su pare....kakva pusta košarka i mladi naraštaji.....

3 4

Azra

Raza...Raza....Raza..... Raza...Raza....Raza..... Raza...Raza....Raza........pa postoji i jedna Mara Lakić koja i dan danas vrijedno radi s mladima i ne promoviše se.Raza bi se mogla ugledati na nju a ne samo da gleda gdje će u fotelju i na koju će televiziju.Više je dodijala sa svojom kuknjavom.Radi malo Razo.

6 4

* Sva polja su obavezna