Jovanović: Naša obaveza je očuvanje celovitosti BiH

Jovanović: Naša obaveza je očuvanje celovitosti BiH Izvor: N1

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović oglasio se povodom izjave bivšeg srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića jučer u Banjaluci. Jovanović je naveo da njegova izjava dodatno konfrontira srpski narod u BiH sa Bošnjacima i Hrvatima.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je jučer u Banjaluci bivšeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića "za izuzetan doprinos u afirmaciji i poslijeratnom razvoju RS".

Nikoliću je dodijeljen Orden RS na lenti za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Srbije i RS kao i za izuzetan doprinos od šireg značaja u afirmaciji i poslijeratnom razvoju RS.

"Ako je put da se ujedinimo vaša samostalnost i nezavisnost, od srca vam želim samostalnot i nezavisnost. S tog puta ne smije se skrenuti. I bit će još 100 prepreka, ali mi smo samo oni ljudi koji idu ispred volje naroda, a ona je jasna – Srbija i RS odlučivat će zajednički o zajedničkoj sudbini", ustvrdio je Nikolić.

"Izjava bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića tokom obeležavanja Dana Republike Srpske u kojoj poziva na nezavisnost, samo dodatno konfrontira srpski narod u Bosni i Hercegovini sa Bošnjacima i Hrvatima koji tamo žive. Umesto Nikolićevih poruka, Srbima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini je potrebna politika koja bi naišla na razumevanje onih sa kojima su u prošlosti bili u najvećem nesporazumu, a to su Zagreb, Sarajevo i međunarodna zajednica", naveo je Jovanović.

"Nikolić u svojim istupima najmanje vodi računa o onima koji žive i na prostoru Republike Srpske i u Srbiji i zato je posebno važno da Vlada Srbije napravi politički iskorak koji će značiti raskid sa politikom provociranja sukoba u BiH. Naša obaveza je očuvanje celovitosti Bosne i Hercegovine, pomoć u njenom uspostavljanju kao funkcionalne države i čuvanje mira koji znači stabilan region", naveo je Jovanović.

"Zbog toga Liberalno-demokratska partija godinama insistira da demokratske snage u Srbiji budu predvodnici u formulisanju nove regionalne politike, koja podrazumeva konačno pomirenje i trajni raskid sa politikom devedesetih koja je upropastila milione života na prostoru bivše Jugoslavije", stoji u reakciji lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 17

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Posljednji komentari

9. januar

Čanak juče, Čeda danas, Biserko sutra.... Već viđena šema....

4 0

belko

1% glasaca Cedo. Dok se Dodik Covic i Bakir ne dogovore nema mira u BiH. Vucic i Dscic su relevantni. Sa njima se pregovara, a ne sa ovim tipom koga Vucic zbog izbjegavanja placsnja poreza drzi na uzici. Zamislite kada bi Vucic dosao u BIH i pregovarao o sudbinj RSa sa Mirom Lazovicem ?????

2 0

Kamenko

@Ma...nemojte da bijete samo po jajima...osjetljiv sam.Silo verbalna!

0 0

* Sva polja su obavezna