Jovanović: Naša obaveza je očuvanje celovitosti BiH

Jovanović: Naša obaveza je očuvanje celovitosti BiH Izvor: N1

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović oglasio se povodom izjave bivšeg srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića jučer u Banjaluci. Jovanović je naveo da njegova izjava dodatno konfrontira srpski narod u BiH sa Bošnjacima i Hrvatima.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je jučer u Banjaluci bivšeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića "za izuzetan doprinos u afirmaciji i poslijeratnom razvoju RS".

Nikoliću je dodijeljen Orden RS na lenti za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Srbije i RS kao i za izuzetan doprinos od šireg značaja u afirmaciji i poslijeratnom razvoju RS.

"Ako je put da se ujedinimo vaša samostalnost i nezavisnost, od srca vam želim samostalnot i nezavisnost. S tog puta ne smije se skrenuti. I bit će još 100 prepreka, ali mi smo samo oni ljudi koji idu ispred volje naroda, a ona je jasna – Srbija i RS odlučivat će zajednički o zajedničkoj sudbini", ustvrdio je Nikolić.

"Izjava bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića tokom obeležavanja Dana Republike Srpske u kojoj poziva na nezavisnost, samo dodatno konfrontira srpski narod u Bosni i Hercegovini sa Bošnjacima i Hrvatima koji tamo žive. Umesto Nikolićevih poruka, Srbima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini je potrebna politika koja bi naišla na razumevanje onih sa kojima su u prošlosti bili u najvećem nesporazumu, a to su Zagreb, Sarajevo i međunarodna zajednica", naveo je Jovanović.

"Nikolić u svojim istupima najmanje vodi računa o onima koji žive i na prostoru Republike Srpske i u Srbiji i zato je posebno važno da Vlada Srbije napravi politički iskorak koji će značiti raskid sa politikom provociranja sukoba u BiH. Naša obaveza je očuvanje celovitosti Bosne i Hercegovine, pomoć u njenom uspostavljanju kao funkcionalne države i čuvanje mira koji znači stabilan region", naveo je Jovanović.

"Zbog toga Liberalno-demokratska partija godinama insistira da demokratske snage u Srbiji budu predvodnici u formulisanju nove regionalne politike, koja podrazumeva konačno pomirenje i trajni raskid sa politikom devedesetih koja je upropastila milione života na prostoru bivše Jugoslavije", stoji u reakciji lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 17

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

9. januar

Čanak juče, Čeda danas, Biserko sutra.... Već viđena šema....

4 0

belko

1% glasaca Cedo. Dok se Dodik Covic i Bakir ne dogovore nema mira u BiH. Vucic i Dscic su relevantni. Sa njima se pregovara, a ne sa ovim tipom koga Vucic zbog izbjegavanja placsnja poreza drzi na uzici. Zamislite kada bi Vucic dosao u BIH i pregovarao o sudbinj RSa sa Mirom Lazovicem ?????

2 0

Kamenko

@Ma...nemojte da bijete samo po jajima...osjetljiv sam.Silo verbalna!

0 0

* Sva polja su obavezna