Prosinečki o utiscima: Grad, ljudi, doček, pozitivna vibra

Prosinečki o utiscima: Grad, ljudi, doček, pozitivna vibra Izvor: NS BiH

Nakon dolaska u Bosnu i Hercegovinu, sada u svojstvu izabranog selektora naše „A“ reprezentacije, Robert Prosinečki je govorio o svojim utiscima.

Gospodine Prosinečki, molim Vas da nam ukratko iznesete prve utiske nakon press konferencije na kojoj ste zvanično predstavljeni kao selektor naše „A“ selekcije i prvih dana na novom zadatku u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

"Za početak mogu samo reći, prezadovoljan sam. Grad, ljudi, doček, pozitivna vibra. Ono što me je posebno dojmilo jeste kafa dobrodošlice sa zaposlenicima u sjedištu Saveza. Atmosfera u gradu, jednostavan pristup, topao prijem, prijateljska komunikacija, sve su to stvari koje me čine sretnim. To su prednosti koje će i meni u konačnici olakšati brzo uključivanje i boravak u novoj sredini".

Šta ste uspjeli obaviti od predviđenih zadataka za ovo kratko vrijeme od subote do povratka u Zagreb?

"Za veoma kratko vrijeme, od nedjelje do danas sam uspio održati nekoliko vrlo korisnih sastanaka koji su u konačici polučili rezultatom. Jučer je i zvanično objavljen širi spisak igrača za turneju u SAD-u. Obavio sam i veoma korisne razgovore sa ljudima iz Saveza, koji su mi dali sve potrebne informacije o aktivnostima za naredni period. Naravno, naš cilj je da se na prvom okupljanju bolje upoznamo, kako igrači mene, tako i ja njih, kako bismo stvorili dobre preduslove za kvalitetne rezultate".

Koji su Vaši daljnji planovi nakon povratka iz SAD-a?

"U ovom momentu je najbitnije da igramo utakmice sa jakim selekcijama, da se češće okupljamo, da pokušamo napraviti najbolje u vrlo kratkom vremenskom periodu. Za mjesec mart smo planirali odigravanje novih utakmica, jer ponuda nam ne manjka, tako da ćemo u kontinuitetu imati kvalitetne provjere. U Sarajevo se vraćam za 10 dana, a do tada svima želim svako dobro, osobnu sreću i zdravlja prije svega. Želim nam puno sreće na putu kojeg smo zajednički zacrtali i kojem stremimo, a to je plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine!".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna