"Informatika se uvodi da bi se istjerao vjeronauk"

"Informatika se uvodi da bi se istjerao vjeronauk" Izvor: Davor Puklavec/PIXSELL

U prostorijama Stranke rada i solidarnosti, na konferenciji za novinare, uz Milana Bandića, govorila je i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević te zastupnica u Gradskoj skupštini Gordana Rusak. Tema - kurikularna reforma.

''Revizija kurikuluma je činjenica koja se treba odvijati. Kreatori kurikuluma nisu čarobnjaci. U obrazovanje treba uložiti. Treba pogledati školske zgrade i dvorane. Moramo priznati koliko nam toga nedostaje. Nadam se da ovaj trenutak može biti poticaj da o obrazovanju govorimo u pozitivnom kontekstu. Možemo pomoći učiteljima da budu profesionalni i autonomni. Obrazovanje mora biti prioritet, ali bez nacionalnog konsenzusa to nije to", rekla je Pavičić Vukičević.

'Od kurukularne reforme napravili revolucionarnu parolu'

"Netko je od kurikularne reforme to pretvorio u vanzemaljski smisao. Pri tome nema ni cilja ni sadržaja. Vi postavite pitanje tko je to i što se događa. Jedina ćelija, jedina srčika i jedina zdrava institucija koja je ostala na okupu je obitelj. Sve se uspjelo rastočiti osim obitelji. Od kurikularne reforme se napravila revolucionarna parola. Iza nje se kriju partikularni interesi pojedinaca. Pod kojim zakonom je uvedena informatika? Osim da istjeramo vjeronauk i uvedemo informatiku. I onda udri po vjeronauku, Kaptolu i vjeroučiteljima zbog jedne neodgovorne osobe", rekao je Bandić, prenosi Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Milan Bandić , Zagreb

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Kamenko

A sta ce ti vjeronauka u skoli;to je za crkvu....

1 0

Avdullah

Gluposti...kako kod nas.Vjeronauka je bitna a informatika ne.Bitnije je kako ćeš na onaj svijet.Na ovom svijetu se samo spremaš.Ovaj život je nebitan.

1 0

* Sva polja su obavezna