Todorić: Podnio sam tužbu Europskoj komisiji protiv Hrvatske

Todorić: Podnio sam tužbu Europskoj komisiji protiv Hrvatske Izvor: Krunoslav Petric/PIXSELL

Ivica Todorić je podnio tužbu Europskoj komisiji zbog, kako smatra, nesuglasja "lex Agrokor" sa zakonodavstvom Europske unije, objavio je u najnovijem postu na svojem blogu te najavio da će čim tužba prođe urudžbene procedure u Europskoj komisiji, s njezinim sadržajem upoznati i hrvatsku i međunarodnu javnost.

"Nažalost, zbog sporosti hrvatskih institucija, koje ne reagiraju na zastrašujuće posljedice neustavnog i nezakonitog Lex Agrokora, podnio sam tužbu Europskoj komisiji zbog nesuglasja Lexa sa zakonodavstvom Europske unije. Tužba je dostavljena i predsjedniku Europske komisije, a s njezinim ću sadržajem upoznati sve predsjednike vlada zemalja Europske unije kao i sve zastupnike Europskog parlamenta", najavio je Todorić. 

"Međunarodni i hrvatski pravni stručnjaci koji su sudjelovali u pisanju teksta tužbe, a iznimno su dobro upoznati s odredbama Lexa i okolnostima njegova donošenja, imaju nepodijeljeno mišljenje o teškom kršenju i Ustava Republike Hrvatske, ali i pravne stečevine Europske unije koju je Hrvatska ugradila u svoje zakonodavstvo i obvezna ju je poštivati i provoditi", ističe Todorić.

"Na sam čin tužbe protiv Republike Hrvatske teško sam se odlučio, na njega sam, zbog kršenja mojih temeljnih ljudskih prava, bio primoran. I ne, to nije tužba protiv moje Domovine, ovo je tužba protiv jedne nerazumne politike i njezinih provoditelja, a protiv njih se nikada neću prestati boriti. Čim tužba prođe urudžbene procedure u Europskoj komisiji, s njezinim ću sadržajem upoznati i hrvatsku i međunarodnu javnost", najavio je Todorić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ma

Samo podnosi!

1 0

Hrvatska

će tu tužbu preusmeriti na FBiH!

3 1

* Sva polja su obavezna