Izvrsna godina za Hyundai Auto BH, Tucson najprodavaniji SUV

Izvrsna godina za Hyundai Auto BH, Tucson najprodavaniji SUV Izvor: Hyundai

Generalni uvoznik Hyundai vozila za Bosnu i Hercegovinu, firma Hyundai Auto BH, 2017. godinu završila je s rekordnom prodajnom čiji se rezultati mogu mjeriti sa 2008. godinom, kada je u Bosni i Hercegovini zabilježena rekordna prodaja novih automobila.

· Hyundai Auto BH u 2017. godini ostvario rast prodaje od 18%.

· Svaki treći prodati SUV u BiH bio je Hyundai Tucson.

· U 2018. očekuje se dolazak nekoliko noviteta koji bi trebali dodatno ojačati poziciju Hyundai-a u BiH.

Za Hyundai Auto BH 2017. godina je bila izuzetno uspješna obzirom da je zabilježen znatan rast prodaje u odnosu na prethodnu godinu, a kako kažu uspjeh je još veći ukoliko se uzme u obzir da su Hyundai modeli bili uglavnom izbor pojedinca.

Od kada je predstavljen 2015. godine Hyundai Tucson u Europi prodat je u preko 300 hiljada primjeraka što mu je donijelo titulu najprodavanijeg Hyundai modela u Europi. Hyundai Tucson obara rekorde i u Bosni i Hercegovini.

2017. godinu obilježila je rekordna prodaja modela Tucson koji je drugu godinu redom lider SUV segmenta. Tucson je prodat u 233 primjerka i statistički gledano svaki treći prodati SUV u Bosni i Hercegovini je Hyundai Tucson.

hyundai, bih, auto Izvor: Hyundai

Pored Tucsona poziciju Hyundaija na našem tržištu trebalo bi dodatno osnažiti nekoliko noviteta koji će se tokom 2018. godine naći u Hyundai prodajnim salonima širom BiH. Dva modela se posebno izdvajaju i od njih se s pravom mnogo očekuje.

U 2018. godini Hyundai očekuje veliki broj noviteta koje će predstaviti na našem tržištu. Posebno izdvajaju model Hyundai KONA koja je upravo stigla na evropsko tržište i za kratko vrijeme postala pravi tržišni hit. U planu je i zvanični početak prodaje novog i30 čije su prethodne generacije bile “bestselleri”, a ništa manje ne očekuju od novog modela.

U drugoj polovini 2018. godine planiran je dolazak novog modela Santa Fe.

U Hyundai-u vjeruju da će i 2018. godina biti bar jednako uspješna kao i prethodna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Hyundai

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Hoću i ja k’o komšija

Ipak ništa bez Golfa dvojke dizela.

0 2

Antidemokuracija

Meni se ne sviđa.

0 4

* Sva polja su obavezna