Znak da imate visok IQ

Znak da imate visok IQ Izvor: Pixabay / Ilustracija

Studija provedena na Sveučilištu u Rochesteru otkrila je kako jednostavno provjeriti IQ neke osobe pomoću veoma kratkog vizualnog zadatka.

Jednostavna vježba mjeri nesvjesnu sposobnost mozga da filtrira vizualne pokrete, stoji na stranicama Sveučilišta. Studija je pokazala da pojedinci čiji je mozak bolji u automatskom prepoznavanju pozadinskih gibanja, postižu bolje rezultate na standardnim testovima inteligencije.

Izvor: YouTube

Sudionici istraživanja gledali su kratke video isječke crnih i bijelih šipki koje se kreću preko zaslona računala. Njihov zadatak bio je utvrditi smjer kretanja - kreću li se lijevo ili desno. Šipke su prikazane u tri veličine, najmanja je bila širine palca. Sudionici su riješili i standardizirani test inteligencije.

Pokazalo se da su osobe koje su postigle bolje rezultate na IQ testu bolje uočavale kretanje šipki pri promatranju isječaka najmanje veličine. Međutim, pokazalo se da osobe s boljim rezultatima na IQ testu, slabije uočavaju kretanje šipki u najvećim isječcima. Ta nesposobnost mozga da percipira velike pokretne slike zapravo pokazuje sposobnost mozga da suzbije pozadinsku kretnju. U većini slučajeva, pozadinsko kretanje manje je važno od malih objekata koji se kreću u prednjem planu, prenosi Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: test , inteligencija

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Nisam pametan al’ mi zato noge smrde

Sva sreća pa niko ne zna da imam nizak IQ.

8 0

Mirsad

😅😎

0 0

Bakire

ti si?

0 1

* Sva polja su obavezna