Radnici "Hidrogradnje" za ponedjeljak najavljuju proteste

Radnici "Hidrogradnje" za ponedjeljak najavljuju proteste Izvor: N1

Grupa radnika "Hidrogradnje" danas se okupila pred Vladom FBiH gdje je tražila da razgovara sa nekim povodom njihove situacije sa neisplaćenim plaćama i stečajem Hidrogradnje.

Kako je za N1 kazao Esmir Arifić, jedan od bivših radnika Hidrogradnje, traže isplatu 8 plata i rješenje statusa sa 270 radnika koji su trebali u penziju.

"30.09. Vlada je donijela odluku da Hidrogradnja ide u stečaj i poslala je nas 600 radnika na biro. Od tada do danas nismo dobili nijedan fening. Mi smo pokrenuli jedan postupak i tražili da se ispoštuje zakon u slučaju da nam isplate osam plata", kazao je i dodao:

"Mi u prvom koraku tražimo da nam riješe problem sa 270 radnika koji trebaju ići u penziju i prvih osam plata da se isplati kako bi preživjeli jedan period a onda kroz stečajnu masu da se isplati ostatak".

Kazao je da je obavljeno nekoliko razgovora, ali da im strpljenja ponestaje.

"Sa savjetnikom premijera smo obavili par razgovora i oni su poslali naš zahtjev svim ministarstvima da daju svoj stav i mišljenje, ali do dan danas nema odgovora, čekamo da nas premijer primi i odavde nećemo otići dok ne riješimo svoja potraživanja ili ne napravimo neki dogovor".

Arifić je kazao da će u ponedjeljak doći mnogo veća grupa radnika, jer "vide da bez pritiska nema rješenja".

"Radnika Hidrogradnje ima iz cijele zemlje, pošto vidimo da nema reakcije Vlade pozvali smo sve radnike u ponedjeljak da dođu i morat ćemo drugačije malo. Vidimo da bez pritiska nema rješenja".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Hidrogradnja

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Riks

Samo žestoko i radikalno ništa milom. Dosta je vas radnika glasalo i borilo se za kapitalizam.

2 0

As

Kome vlada još nije dužna . Samo svojim zaposlenicima. Njih dobro i redovno plaća.

2 0

* Sva polja su obavezna