Anegdota o banjalučkom ćevapu

Anegdota o banjalučkom ćevapu Izvor: N1

Grad Banja Luka danas organizuje prvi festival banjalučkog ćevapa, manifestaciju posvećenu promociji domaćeg, lokalnog, prepoznatljivog proizvoda i brenda.

Ono što je karakteristično za banjalučki ćevap je to da je u pločicama i da se lepina peče u krušnoj peći na temepraturi od preko 400 stepeni.

Anegdotu o banjalučkom ćevapu ispričao je Nebojša Kuštrinović, zaštitino lice manifestacije "Ćevap Fest".

"Jedan Novosađanin koji je oženio Banjalučanku zavolio je banjalučke ćevape pa je za svoju svadbu iz Banjaluke naručio čak 200 porcija ćevapa uz ostale vojvođanske gurmanluke. Kombi je to dovezao do hotela i kad su to kuhari vidjeli, mislili su da se to slijepilo u vožnji i onda su nekoliko sati to odvajali, svaki taj ćevapčić.Prva karakteristika je taj oblik, naravno ukus i receptura", kazao je Kuštrinović za N1.

"Zanimljivo je bilo da kad sam obilazio ćevabdžinice da brat i sestra Đuzel imaju različite recepte za ćevape. Svaka čevabdžinica ima svoj okus i ukus i kad vidimo da je negdje gužva, znamo da su tu odlični ćevapi. Drago mi je da naša Banjaluka danas ima mnogo ćevabdžinica. Izuzetno mi drago da je Gradska uprava prepoznala taj trenutak. Drago mi je da su odlučili da brendiraju na pravi način, ići će dvije kandidature prema UNESCO-u", naveo je on.

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 8

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Kovac

Sluzio sam vojsku hiljadu devetsto sezdeset sedme godine u banjaluci i isli smo na cevape u bastu hotela "bosna" gde su se sluzile tri vrste porcija cevapa. Velika - cetri ploce cevapa u velikom somunu. Mala - pola somuna i dve ploce cevapa. Sindikalna - ceo somun i dve ploce cevapa. I dan danas mi je ostalo urezan u secanju taj miris rostilja.

0 0

Visegrad

Bosanski Cevapi : Sarajevski , Banjalučki , Travnički a ostalo su kopije !!!

1 2

Drznik

izgleda da si bio samo u ova tri grada.

0 0

* Sva polja su obavezna