Milorad Dodik o "Srbskoj časti"

Milorad Dodik o "Srbskoj časti" Izvor: N1

Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njenih građana, a konstrukcije koje su se pojavile na pojedinim portalima da "predsjednik RS Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice" su izuzetno opasne i nisu u funkciji informisanja građana, saopšteno je iz Dodikovog kabineta.

"Da je to tako svjedoči i činjenica da se autor spornog teksta nije pozvao ni na jednu provjerljivu činjenicu koja bi ukazivala na tačnost njegovih navoda o formiranju takvih jedinica u Republici Srpskoj", ističe se u saopštenju i dodaje da kabinet predsjednika RS najodlučnije odbacuje takve spekulacije.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić potvrdio je za N1 da državne sigurnosne službe raspolažu informacijama da udruženje "Srbska čast" radi na formiranju paravojnih formacija u Republici Srpskoj, te da će detaljan izvještaj biti dostavljen Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Posjedujemo određena saznanja o postojanju parabezbjednosne grupe, neka smo dokumentovali, i sve što imamo i čime raspolažemo ćemo dostaviti Tužilaštvu, izjavio je Mektić za N1. Dodaje kako u političkom smislu bi postavio određena pitanja, koja treba istražiti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Srbska čast

Komentara 24

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Bule.

Zna li on uopšte šta znači riječ čast?????

1 0

12345678

Srbska čast. Još jedan dokaz da srbi nemaju pojma o jeziku kojim govore i da to nije srpski jezik, nego bosanski koji su ukrali i prisvojili. Ovakva otpad će brzo biti zbrisana, kad smo mogli ih dobiti jednom, opet ćemo. To je jedna mala grupica poput onih Šešeljovaca, gledali smo taj scenario. Gdje god je Ceca zapjevala i davala im moral, uvijek je uslijedio poraz. Najbolji primjer hotel Sanus u Sanskom Mostu. Neki dan je pjevala na privatnoj zabavi. Historija se uvijek ponavlja.

2 2

Je

Ako iko nema pravo da prica o casti i postenju to je dodik

2 1

* Sva polja su obavezna