Poznat još jedan kandidat za člana Predsjedništva BiH

Poznat još jedan kandidat za člana Predsjedništva BiH Izvor: Face TV/Screenshot

Prof.dr. Mirsad Hadžikadić kandidovat će se na narednim izborima za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Hadžikadić je rođeni Banjalučanin, koji je 1984. godine živi i radi u SAD-u. Na Harvardu je doktorirao 1987. godine, a osnivač je i dekan koledža informacijskih tehnologija u Charlotte, Sjeverna Karolina.

On je aktuelni direktor Instituta za kompleksne sisteme u ovoj Saveznoj državi. Takođe, suosnivački je predsjednik Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti, ali i dobitnik nagrada za životno djelo grada Charlotte.

Gostujući u programu FACE TV, Hadžikadić je kazao: "Hoću, biću kandidat za člana Predsjedništva BIH iz bošnjačkog naroda", prenose Vijesti.ba. 

Izvor: Face TV/Screenshot

Međutim, istaknuo je kako će na izbore 2018. godine izaći kao nezavisan kandidat.

"Ne želim formirati stranku koja će biti vezana isključivo uz jednog čovjeka, u ovom slučaju uz mene, jer takve stvari nikada ne mogu da prođu. Radi se o ideji koja je u interesu države. Za konkretne promjene potrebne su masovne akcije. Tom prilikom ćemo početi razmišljati o načinu organizacije, procesa i konkretnim akcijama koje treba da preduzmemo kako bismo bismo izašli na izbore. Tada će početi proces našeg sazrijevanja kako bismo saznali na koji način je najbolje da se organizujemo", izjavio je.

Razmišljali smo i o imenu, pa su moguće opcije Platforma za progres, Progresivna stranka, Pokret za progres i slično, dakle nešto što će naznačiti drugačiji put ili razmišljanje. Za nas progres predstavlja država, funkcionalna ekonomija i mladi", pojasnio je Hadžikadić.

Gostujući u programu FACE TV-a, Hadžikadić je izjavio da "nije američki igrač", ali da o BiH često razgovara sa američkim senatorima i kongresmenima i State Departmentom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 13

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Tango9

Imal vas još da se kandidujete, razvucite glasove bošnjaka, i pticama na grani je jasno da su ovi smišljeno potureni.

5 11

Roki

Ko je pazljivo slusao biografiju I izlaganje ovog covjeka primjetio je da je covjek intelektualna gromada i da dolazi kao spas za sve narode u BIH. Nijedan nas politicar nema ovakvo obrazovanje i ovakvu kulturu govora. Nije ni potrebno govoriti o uspjehu ovog covjeka u SAD. Covjek je sam sve stvorio i mozda je jedan od najuspjesnijih strucnjaka sa podrucija EX-YU. Svakom dobronamjernom covjeku u BIH treba g. Mirsad biti ponos sto pripada ovoj zemlji.

22 4

As

već lobiraš. Ma nikome ne vjerujem dok ne bude jedna država jedan predsjednik. Dosta više troglavih aždaja. Oteše Boga oca.

5 6

* Sva polja su obavezna