Novi igrač Barcelone skinuo kopačke i kročio na Nou Camp

Novi igrač Barcelone skinuo kopačke i kročio na Nou Camp Izvor: REUTERS/Albert Gea

Dvadesettrogodišnji Yerry Mina novi je fudbaler Barcelone, a 13, januara zvanično je predstavljen javnosti i navijačima na Camp Nou stadionu.

Kolumbijac je Palmeirasu plaćen 11,8 miliona eura, a pojačat će konkurenciju u odbrambenoj liniji tima.

Mina je izgleda čvrsto odlučio da ga navijači Barcelone zapamte već prvog dana u novom dresu. On je prilikom predstavljanja, prije nego je kročio na travnjak stadiona - napravio nešto što do sada nikada nismo vidjeli na predstavljanju jednog fudbalera.

Mina je stao uz aut liniju, skinuo je kopačke i štucne, digao ruke ka nebu i ušao na teren aplaudirajući pristutnima na najvećem katalonskom stadionu.

Izvor: REUTERS/Albert Gea

Navijačima i medijima upriličio je i zanimljivu plesnu tačku.

Izvor: YouTube

Mina je objasnio svoj potez - koji je suštinski njegovo praznovjerje. Naime, kolumbijac vjeruje da će mu bosonog ulazak na stadion donijeti sreću u ekipi, i tako spriječiti povrede i poteškoće koje fudbal donosi sa sobom.

Izvor: REUTERS/Albert Gea

Mina je to radio pri svakom potpisu sa novim klubom. Deportivo Pasto, Independiente Santa Fe i Palmeiras su mu bili klubovi prije Barcelone, a navijači pomenutih južnoameričkih ekipa - bili su ranije u prilici da vide njegov sujevjerni ritual.

Mina je ugovorom sa Barcom vezan do 2023. godine.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna