"Bez hrvatskog naroda se neće moći graditi budućnost u BiH"

"Bez hrvatskog naroda se neće moći graditi budućnost u BiH" Izvor: N1

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović susreo se danas u Splitu sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem. Kako je kazao, bez hrvatskog naroda neće se moći graditi budućnost BiH.

"Meni je drago da mi imamo prijatelje i među Bošnjacima i među Srbima, a najznačajnije od svega u Bosni i Hercegovini je snažno okupiti i organizirati jedinstevn hrvatski narod. Zbog toga smo i organizirali Hrvatski narodni sabor u BiH koji je pružio ruku svim političkim strankama hrvatskog naroda u BiH, a ima ih više od 20 da upravo pošaljemo poruku i onim međunarodnim predstavnicima koji još uvijek nam pokušavaju pomoći da izgradimo jedno moderno društvo, ali prije svega partnerskim narodima u BiH da se bez hrvatskog naroda neće moći graditi budućnost BiH", kazao je Čović u Splitu.

"To je ono što nam treba. Naša ustavna jednakopravnost, legitimno predstavljanje, a ostalo... Vjerujte, znat ćemo sami uraditi u BiH. Znat ćemo da imamo svog velikog brata u hrvatskoj politici i da će to biti jedna snažna poruka svima onima koji bi možda drugačije razmišljali", kazao je lider HDZ-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH.

"Svi vi koji imate uvjete i dvojno državljanstvo, sudjelujte na izborima u Bosni i Hercegovini 2018. godine. Pomozite legitimnom predstavljanju hrvatskoga naroda u institucijama Bosne i Hercegovine", kazao je premijer Hrvatske Andrej Plenković i dobio gromoglasan aplauz od prisutnih.

On je naveo da je "sudbina hrvatskoga naroda u BiH jedno od ključnih strateških pitanja za hrvatsku državu".

"Za našu politiku, za naše vrijednosti, za naše temlje. Ovi izbori mogu biti izrazito važni za dugoročni položaj, ravnopravnost i konstitutivnost hrvatskoga naroda u BiH. Zato ćemo kao sestrinska stranka dati poseban akcenat na angažman da se veliki broj naših ljudi angažira, glasuje i pomogne izbornom uspjehu HDZ-a BiH i hrvatskih stranaka na izborima u jesen ove godine", kazao je premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: dragan čović , HDZ BiH , HDZ

Komentara 46

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Milan

Samo zajednički dogovor, bez preglasavanja na štetu trećeg.

0 2

x

tacno covicu da bh nemoze bez bosanski hrvata ali zato bez tebe i hdz.a moze i i tekako!!

7 2

Bingo

Hoćeš da kažeš da su Hrvati sretni u RS-u da imaju puna prava kao konstitutivni narod. A u Federaciji su nesretni jer ih nema nigdje na vodećim političkim položajima. Zbog toga si se slikao sa Dodikom jer on štiti Hrvate u RS- u. Sad mi javiše pa Hrvata nema u RS-u.

8 2

* Sva polja su obavezna