Dnevnik u 19: Nove tvrdnje o paravojnim formacijama u BiH

Najvažnije vijesti iz zemlje, regije i svijeta u Dnevniku u 19 na N1. Ukoliko ste propustili redovno emitovanje, pogledajte sada na našem portalu. Kroz događaje dana vas vodi Darko Savić.

Izvor: N1

Tagovi: Dnevnik u 19

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Misko!

Kad vidimo da nam Bosnom defiluju strane paravojske koje ugrozavaju dejtonski sporazum, pitam se zbog cega su ovdje snage NATO. Ako su ovdje za odrzavanje mira, a vidimo sta se desava, onda ce zbog ne cinjenja biti odgovorni za eventualne posljedice. Samo da nam se sa ovakvim NATOM ne desi kao sa predratnim Plavim sljemovima, koji su se razbjezali cim je prva pukla u Bosni.

2 0

Hass

Samo je tamo u Ukrajini Rus iza leđa a odavde je to tamo daleko

1 0

Taras Buljba

Najblizi sam tvrdnji da je ova paravojna formacija zv. Srpska cast, ustvari specijalna ruska formacija, ista ona koja je pod maskom da se ne zna ni ko su ni sta su, ni ko iza njih stoji, bez prepoznatljivih oznaka na uniformama, upali na Krim i odcijepili ga od Ukrajine. Ista ta, nazovi paravojska, odcijepila je Donjeck od Ukrajine, sa istim nepoznanicama, a kasnije se ispostavilo da je to regularna ruska vojska sa kojom vec godinama Ukrajina i citav zapadni svijet imaju problem kojeg nemogu rijesiti. Sve ukazuje da je icu BanjanLuci identican scenarij i ako se ne bude prontno reagovalo, stvar moze biti gotova, a Dodikovi ciljevi ostvareni.

24 4

* Sva polja su obavezna