Sarajevska policija traga za dvije nestale osobe

Sarajevska policija traga za dvije nestale osobe Izvor: N1

Sarajevska policija traga za dvije nestale osobe, 16-godišnjom djevojčicom Adelisom Čelić i 56-godišnjim Uzeirom Šabovićem.

Čelić je prekjučer nestala u naselju Doglodi u općini Ilidža. Ova informacija za Faktor potvrđena je u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

- Zasad nemamo nikakvih novih informacija o tome gdje se ona nalazi. Ekipe na terenu intenzivno tragaju za djevojčicom - kazali su nam u MUP-u KS.

Izvor: N1

Adelisa je djevojčica s posebnim potrebama, a posljednji put je viđena 12. januara u poslijepodnevnim satima na području općine Ilidža.

Ima plavu kraću kosu i sitnije je tjelesne građe, a na sebi je imala crnu, kraću jaknu, farmerice i sive zimske čizme.

Nestanak je prijavljen MUP-u Kantona Sarajevo, a njeni staratelji mole da se svi koji imaju bilo kakve informacije obrate najbližoj policijskoj stanici.

Istovremeno, porodica, prijatelji i korisnici društvene mreže Facebook pozvali su sve one koji su voljni, da se priključe današnjoj potrazi za djevojčicom. Okupljanje je na mostu Drvenija u 11 sati, odakle polazi potraga.

Pedestšestogodišnji Uzeir Šabović nestao je u četvrtak na području Vogošće. Šabović je posljednji put viđen u četvrtak oko 14 sati na području Vogošće, gdje ima stan i gdje iz Švedske došao na odmor.

On je porodici rekao kako ide da se vidi sa prijateljem, te se odvezao u crvenom džipu "mitsubishi outlander" i od tada mu se gubi svaki trag.

Izvor: N1

Porodica je, kako su nam ispričali, zvala njegovog prijatelja, ali se oni nisu vidjeli. Kako su nam kazali, Šabović nikad ranije nije imao običaj da ode, a da se ne javi, te su njegov nestanak odmah navečer prijavili policiji.

Šabović je visok oko 170 centimetara, a na sebi je imao sivi džemper i farmerke.

Njegova porodica moli sve one koji imaju bilo kakvu informaciju o tome gdje bi se mogao nalaziti, da to jave u najbližu policijsku stanicu ili na broj telefona 061/659-100.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna