"BiH je nacionalna država hrvatskog naroda, rekao je Tuđman"

"BiH je nacionalna država hrvatskog naroda, rekao je Tuđman" Izvor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Povodom 28. godišnjice osnivanja Hrvatske demokratske zajednice u Gradu Splitu ove subote održana je svečana sjednica Gradskog odbora HDZ-a Split kojoj je prisustvovao i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović u svome obraćanju je kazao: "BiH je nacionalna država hrvatskog naroda, rekao je prvi predsjednik Franjo Tuđman. Ako smo se othrvali tome da opstanemo kao narod, sada moramo raditi na tome kako da izgradimo BiH kao jednu modernu državu. Jedan je HDZ, uvijek to kažem. Isti su nam utemeljitelji. Moramo gledati kako kvalitetno infrastrukturno i gospodarski povezati Hrvatsku i BiH. Mi jesmo stožerna snaga u Hrvatskoj i u BiH, napravimo jedan snažni pleter, budimo dio zajedničkog europskog prostora pa se ni ta administrativna granica neće toliko vidjeti“, kazao je između ostalog dr. Dragan Čović.

"Meni je drago da mi imamo prijatelje i među Bošnjacima i među Srbima, a najznačajnije od svega u Bosni i Hercegovini je snažno okupiti i organizirati jedinstevn hrvatski narod. Zbog toga smo i organizirali Hrvatski narodni sabor u BiH koji je pružio ruku svim političkim strankama hrvatskog naroda u BiH, a ima ih više od 20 da upravo pošaljemo poruku i onim međunarodnim predstavnicima koji još uvijek nam pokušavaju pomoći da izgradimo jedno moderno društvo, ali prije svega partnerskim narodima u BiH da se bez hrvatskog naroda neće moći graditi budućnost BiH", zaključio je Čović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 12

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Dole

Mi smo očekivali od vas da budemo kao braća i da budemo kao jedan narod a vi ste protiv nas dogovarate se sa zajedničkim neprijateljem protiv bosnjaka neka vam je na čast tebi i tvom prijatelju dodiku sijete mržnju i demostrirate silu .

11 1

sarajka

Zatvorite jednom usta hrvatskoj oko prijema izbjeglica.Kaze narodna izreka:Ne laje cuko sela radi vec sebe radi. Procitajte u Slobodnoj Bosni kako EU finansira one drzave sto prime izbjeglice. Pa kaze u clanku: Hrvatski diplomata Bozo Kovacevic itd clanak. Citat: Pohvale Turskoj sto se pridrzava sporazuma s EU o prihvatu i smjestaju izbjeglica,za sto joj EU islacuje dogovoreni iznos itd. Ovo vam pisem zbog jednog mog komentara koji niste objavili kad se vesna skare-ozbolt u Crvenoj liniji na vasoj televiziji hvalila prijemom BiH izbjeglica koje su kasnije hvatali kad dodje do rata izmedju BiH i hrvatske.Izgleda da ste i vi na necijoj strani e treba mnogo razmisljati zna se.

13 0

Veza

Bih nije nacionalna drzava ona je drzava njenih gradzana a vecinu cine Bosnjaci preko 50 posto,a ako cemo.iskreno vi ste manjina u Bih.

13 2

* Sva polja su obavezna