Iz EHF-a za N1: Čekamo odluku o utakmici BiH - Švicarska

Iz EHF-a za N1: Čekamo odluku o utakmici BiH - Švicarska Izvor: Anadolija (AA)

Evropska rukometna federacija (EHF) trenutno razmatra slučaj Tomislava Nuića koji je sinoć igrao u dresu rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine igrao protiv Švicarske iako nije bio upisan u službeni zapisnik.

"Trenutno čekamo odluku o mogućem otvaranju istrage našeg pravnog odjela", kazali su za N1 iz EHF-a o cijelom slučaju. 

Problem je nastao onog trenutka kada se Nuić upisao u listu strijelaca. Zapisničar je ustanovio da Nuića nema na glavnom spisku koji je upisao delegat susreta, Slovenac Darko Repenšek. Za posljedicu, Nuić je dobio crveni karton i automatsko isključenje sa susreta. 

U cijeli slučaj su se odmah uključili predstavnici Rukometnog saveza BiH i ustanovljeno je da je do greške došlo na tehničkom sastanku prilikom upisivanja igrača u službeni zapisnik gdje je krivicom slovenačkog delegata ime Tomislava Nuića greškom izostavljeno.

Švicarska delegacija i dalje je uvjerena da će EHF u njihovu korist donijeti odluku po pitanju žalbe koju su uputili tokom utakmice protiv BiH posljednjeg kola grupe 6 koja je odlučivala o odlasku u baraž.

Švicarci tvrde da bi zbog propusta slovenskog delegata Darka Repenšeka utakmica morala barem biti ponovljena ili registovana službenim rezultatom 10-0.

Švicarci smatraju da bi trebalo zanemariti rezultat postignut na terenu uprkos tome što predstavnici reprezentacije BiH nisu direktno krivi za bilo kakav propust, čak i nakon što je delegat priznao svoju grešku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

af

Posto je u pitanju igra bogatih i EHF-a samo u ovaj slucaj treba ukljuciti g. Nobila i stvar ce biti rjesena u nasu korist. Mi u BiH nemamo advokate niti sistema koji se mogu nositi sa ovako jednostavnim stvarima. Mi se apriori ponasamo kao gubitnici bez borbe.

11 0

Minus 10

Nemoze na silu svicarci malo se spustite na zemlju

10 0

* Sva polja su obavezna