NDP: Ko je dozvolio boravak u NSRS samozvanih paravojnika?

NDP: Ko je dozvolio boravak u NSRS samozvanih paravojnika? Izvor: Žurnal.info

Iz Narodnog demokratskog pokreta zahtjevaju da se rukovodstvo Narodne skupštine RS izjasni o skupu, kako navode, uniformisanih i „samozvanih paravojnika-humanitaraca, te objasne ko je, po čijem nalogu i po kom formalnom osnovu organizirao okupljanje zakonu nepoznatih uniformisanih osoba i ustupio im prostorije NSRS, odnosno male skupštinske sale.

Ovih dana su objavljene fotografije snimljene u Narodnoj skupštini RS-a pripadnika organizacije „Srbska čast“, koja se u medijima često naziva i srpskom paravojnom organizacijom i koju vode ljudi iz kriminalnog miljea.

-'Sesije' uniformisanih i samozvanih paravojnika-humanitaraca, bliskih vladajućoj oligarhiji, posljednji su udarci u kovčeg parlamentanom životu i demokratiji u RS-u - navodi se u saopćenju ove stranke.

Dodaju da se „ovaj nezabilježeni skandal u političkoj istoriji RS-a dešava u vremenu kada je opoziciji uskraćeno pravo da prisustvuje pojedinim zasjedanjima Skupštine, na kojima vladajuća većina, preko noći, ekspresno donosi veoma štetne zakone i nepromišljene političke odluke po građane i budućnost RS-a“.

-Prisustvo sumnjivih instant patriota, u danima kada bi se trebalo dostojanstveno i ponosno obilježavati 'Dan RS', donosi nesagledivu štetu građanima, ali i ugledu RS u svijetu. Nakon svih nemuštih izgovora dežurnih pravobranilaca besmisla i pokušaja da se očigledna istina još jednom spinuje i građanima izokrene stvarna slika sramotnog okupljanja ekstremista iz kriminalnog miljea u Narodnoj skupštini RS-a, očekujemo suvislo objašnjenje, koje neće vrijeđati razum i dostojanstvo naroda - navodi se u saopćenju NDP-a.

Smatraju da se u godini, kada je potrebno graditi ambijent za provođenje slobodnih i fer izbora, vlast, „na dosada najvulgarniji način, sprema za podizanje tenzija i provokacija svake vrste u cilju destabilizacije RS-a te držanja u stanju straha i neizvjesnosti preostalog stanovništva“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: NDP , Srbska čast

Komentara 8

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Istina

Dovoljno je Jedan Mudzahedin da uzvikne “Allahu Akbar” i razbjezace 100 ovakvih tetoviranih body buildera..

2 1

Roki

Jedino NDP nanosi stetu srpskom narodu

5 18

I

šta sad ponovo fali?

5 5

* Sva polja su obavezna