Vučić: Zapošljavanje i egzistencija problem Srba na Kosovu

Vučić: Zapošljavanje i egzistencija problem Srba na Kosovu Izvor: FoNet/TV FoNet

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su zapošljavanje i egzistencija najveći problem Srba na Kosovu, ali da je zadovoljan jer su odlučni da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, te obećao da će učiniti sve da se tim ljudima pomogne u budućnosti.

Vučić, koji je završio posjetu Kosovu rekao je da je zadovoljan time što je imao priliku da razgovara sa ljudima iz Orahovca, Istoka, Kline, Goraždevca i mnogih metohijskih sela, te iz Kosovskog pomoravlja.

"Naše polje delovanja veoma je ograničeno. Radili smo na tome da ljudima obezbedimo mir i u tome smo uspjeli", rekao je sinoć novinarima Vučić poslije šestočasovnog razgovora sa Srbima južno od Ibra, vođenim u Domu kulture u Lapljem selu kod Prištine. 

Vučić je ocijenio da su na sjeveru Kosova drugačiji problemi u odnosu na južni dio Kosova, ali da je svuda prisutno da su potrebni mir i racionalan pristup, razgovori sa Albancima i unutrašnji razgovor. 

On je naglasio da se mora voditi računa o tome koliko se plata isplaćuje istim licima, da li ta lica imaju primanja i iz Prištine dok pojedinci nemaju nikakva primanja. "To je naš posao za naredni period", dodao je Vučić. 

Predsjednik Srbije zahvalio je ljudima koji su u velikom broju došli u Laplje Sela da ga dočekaju, te istakao da je posao zvaničnika Srbije da više budu na Kosovu, kao i da se moraju podstaći privrednici da više ulože na Kosovo te da se vidi sa Albancima šta je podjednako dobro ili loše da bi bolje živjeli u budućnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: kosovo

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Posljednji komentari

Napaceni SRBIN

Sad ces te nesretne srbe opet ucjenjivat kako da se ponasaju preko plata iz srbije

0 0

* Sva polja su obavezna