Mijatović: Beskrajno sretna, ovo je BiH koja pobjeđuje

Mijatović: Beskrajno sretna, ovo je BiH koja pobjeđuje Izvor: N1

"Ovo je BiH koja pobjeđuje", poručila je Dunja Mijatović nakon što je danas izabrana za novog Komesara za ljudska prava Vijeća Evrope.

Mijatović je na zvaničnom Twitter profilu napisala:

"Ponosna, beskrajno sretna, zahvalna svima na podršci. Ovo je Bosna i Hercegovina koja pobjeđuje", poručila je Mijatović.

Podsjećamo, ona će preuzet će dužnost povjerenika Vijeća Europe za ljudska prava 1. aprila 2018. godine na mandat od šest godina, bez mogućnosti obnove mandata.

Povjerenik Vijeća Europe za ljudska prava neovisna je i nepristrasna institucija koju je Vijeće Europe uspostavilo 1999. godine s ciljem promidžbe svijesti i poštivanja ljudskih prava u 47 država članica Vijeća Europe.

Dunja Mijatović, ekspertica za ljudska prava i medijske politike i jedna od osnivačica Regulatorne agencije za komunikacije BiH. Obavljala je i dužnost predstavnice za slobodu medija OSCE-a.

Za vrijeme mandata, kontinuirano je radila na rješavanju problema s kojima se nose novinari u regionu koji pokriva OSCE, od sigurnosti i radnih uslova novinara, do uloge novih tehnologija i procesa digitalizacije, a posljednjih godina posebnu pažnju posvetila je problemu online zlostavljanja novinarki i promovisanju njihove sigurnosti.

Za svoj rad nagrađena je Charlemagne medaljom za evropske medije, koja se dodjeljuje evropskim ličnostima koje su dale veliki doprinos u oblasti medija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 6

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Europeja

Komesara za ljudska prava Vijeća Evrope..Europa,Europa......dobro je da Europa jos ima komesara ljuskih PRAVA kad se vidi sta je sve zazmurila na desavanje u ratu BiH 1992-1995, pa zazmurila na rat u Iraku, zlocine u Majnamaru, zlocine u Ruuandi, Kongo i mnogim drugim zaristima...zazmurila na 50.000 ugusenih u sredozemnom moru sto su htjeli da dodju na obale EU iz Azije i Afrike a niko im nije pomogo...na hiljade djece jos nestali sto se nezna gdje su u EU a stigli su iz Sirije i Afrike...gdje je europol i policija da badje nestalu djecu i izvadih ih iz ropstva i seks industrije sto hara Europom...Europa mora ustati i ispraviti mrlje sto je neke ucedtvovala uninjima i sad se sve ovo desava...Europa moze bolja biti da hoce , i svjet sad gleda nadati se je boljem sutra

1 0

Azra

Bravo divno i ja sam radosna sto je prava osoba stigla na pravo mjesto Cestitam

3 2

Ćumur ba

Hvala bogu da neko naš ko je normalan dobije ovakvu funkciju, sve čestitke za gospodju Dunju

5 3

* Sva polja su obavezna