Danas počinje Šantićev festival djece pjesnika

Danas počinje Šantićev festival djece pjesnika Izvor: N1

Peti međunarodni Šantićev festival djece pjesnika biće održan danas i sutra u Mostaru, a na konkurs je pristiglo 1.470 radova iz svih zemalja regiona.

Iz Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Mostar, koje je organizator Festivala, naveli su da je stručni žiri odabrao 22 finalista koji će učestvovati u ovogodišnjem programu.

Učesnici Festivala, koji se održava povodom 94 godine od smrti pjesnika Alekse Šantića - 2. februara, dolaze iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Grčke i BiH.

Program Festivala počinje danas u 16.00 sati u Ćorovića kući, gdje će biti održan školski čas o Šantićevom životu, te razgovor učesnika Festivala sa članovima žirija.

Veče dječije poezije, uz muzički program, biće održano od 18.00 časova u Muzičkom centru "Pavaroti".

Za sutra je najavljeno polaganje cvijeća na Mauzolej Osmana Đikića, te na grob Alekse Šantića i Svetozara Ćorovića na pravoslavnom groblju Bjelušine.

Nakon toga, planirana je posjeta Centru za djecu s posebnim potrebama "Los Rosales", Šantićevoj rodnoj kući, te otvaranje izložbe Alekse Šantića u zbirci Muzeja Hercegovine.

Finalno veče Festivala, na kojem će biti dodijeljene nagrade najboljim mladim pjesnicima, biće održano od 19.00 časova u Centru za kulturu u Mostaru.

N1 pratite putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPadi društvenihmrežaTwitter|Facebooki UŽIVOna ovom linku

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna