Susret zastupnice Zovko i Dragana Čovića u Briselu

Susret zastupnice Zovko i Dragana Čovića u Briselu Izvor: Klub zastupnika EPP-a

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko susrela se danas u Bruxellesu s predsjedateljem Predsjedništva BiH Draganom Čovićom.

Tokom susreta zastupnica Zovko i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović osvrnuli su se na jučerašnji susret s predsjednikom Europske pučke stranke Josephom Daulom, visokom predstavnicom EU-a za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednicom Europske komisije Federicom Mogherini, te na njegov današnji susret s predsjednikom Europske komisije Jean-Claude Junckerom.

Zovko i Čović razgovarali su o budućim koracima u procesu pridruživanja Bosne i Hercegovine ka EU, o nužnim izmjenama izbornog zakona kojim će se osigurati da predstavnici jednog naroda više ne biraju drugom narodu predstavnike te o predaji Upitnika Europskoj komisiji.

"Na kraju susreta, razgovarali su i o najavljenoj Strategiji proširenja EU-a na zapadni Balkan, koja će biti predstavljena sljedeće sedmice na plenarnoj sjednici u Strasbourgu, u kojoj bi trebala biti dana jasna perspektiva članstva država zapadnog Balkana u Europskoj uniji", saopćeno je iz Kluba zastupnika EPP-a.

Klub zastupnika EPP-a je najbrojnija politička skupina u Europskom parlamentu s 217 zastupnika iz 27 država članica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna