Prijedlog da se most u Mostaru zove po Blažu Kraljeviću

Prijedlog da se most u Mostaru zove po Blažu Kraljeviću Izvor: N1

Hrvatska stranka prava (HSP) priopćila je kako smatra da bi se novi most „Avenija - Sutina“ u Mostaru, koji će uskoro biti pušten u promet, trebao zvati po Blažu Kraljeviću, zapovjedniku HOS-a.

Iz te stranke navode kako je tomu razlog višestruk, a prije svega što je riječ o čovjeku koji je, kako ističu, dao život za poboljšanje bošnjačko-hrvatskih odnosa i koji je bio protiv rata Bošnjaka i Hrvata, odnosno postrojbi Armije BiH (ABiH) i Hrvatskog vijeća obrane (HVO) te zbog toga izgubio život uz svoje suborce u Kruševu nadomak Mostara.

Bošnjaci  i Hrvati su u povijesti više puta bili na istim stranama, od Drugog svjetskog rata pa kroz komunizam i po Golom otoku i političkim kazamatima, do posljednjeg Domovinskog rata. Hrvati nikada neće imati prijatelja u Srbima, a svojom politikom su narušili odnose sa Bošnjacima,  i zbog toga vidimo Blaža Kraljevića kao sponu daljnje gradnje  boljih odnosa, i spajanja,  ne samo dvije obale Neretve, nego i spajanja lijeve i desne strane Mostara u korist europskog puta BiH“, navode u HSP-u.

U toj stranci ističu kako prijedlog da se most zove „Studenski most“ smatraju neumjesnim.

 "Mislimo da je svakome jasno da je riječ o nekim novim ili bolje rečeno starim ideologijama o tome kako su mladi,  bratstvo i jedinstvo, zločinačkim stazama revolucije, itd., stvar dalekekomunističke prošlosti“, navodi se u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 15

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Hajmo na Velež

Napravite i jedan Blaž Slišković a.k.a Baka

4 1

As

Pravi ispravan prijedlog. Čovjek patriota.

18 8

To Door

Ko misli dobro ovoj drzavi i ovome napacenom gradu ovo ce podrzati. Pa da vidimo gdje je ko.

17 10

* Sva polja su obavezna