"Bez konflikta i rata ne može doći do trećeg entiteta"

"Bez konflikta i rata ne može doći do trećeg entiteta" Izvor: Screenshot/HRT

Bakir Izetbegović je gostujući u emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u kazao da "bez konflikta i rata ne može doći do trećeg entiteta".

Treći entitet u BiH, tvz. hrvatski entitet, da li je to realno?

"To je dugoročno jedna od mehanizama kojim gospodin Čović pritiskuje Bošnjake. Ako ne prihvatite ovu stvar, može doći do trećeg entiteta. Bez konflikta i rata ne može doći do trećeg entiteta. Kao što sam rekao, 60 posto Hrvata živi izmiješano sa Bošnjacima u BiH. Kuda bi izvukli tu liniju trećeg entiteta koju nisu uspjeli '93. sa HVO-om da izvuku. Nakon udruženog zločinačkog poduhvata, rušenja Hercegovine, rušenja stotina džamija, brisanja tragova Bošnjaka, koncentracionih logora, Dretelja i ostalog, nisu uspjeli. Kako to misle sada uraditi olovkom i s kim to misle uraditi?", upitao je Izetbegović.

"Dao sam upozorenje ljudima koji govore da će pocijepati Bosnu i Hercegovinu, neka ne računaju da će tu stvar uraditi bez konflikta. Sigurno konflikt neće početi Bakir Izetbegović niti Bošnjaci. Zna se ko je svaki put na Balkanu počeo konflikt", naveo  je on. 

On je naveo da su priče o trećem entitetu "besmislice koje služe za vlastito glasačko tijelo i za pritisak prema Bošnjacima".

"Gospodin Kovač je rekao pravu stvar. Hajte da radimo na relaksaciji. Imate Bošnjake koji žele mir, dobrosusjedske odnose, ravnopravne odnose, ispomoć jedni drugima, zašto na takav način ići prema toj zemlji i prema tome narodu", kazao je Izetbegović.

Izetbegović je govorio i o sastanku u Briselu te kazao da je Čović ponovio "da je problem u BiH krajnja bošnjačka desnica koja prvi probleme i koja želi da napravi islamsku državu u BiH".

On je također govorio i o kandidaturi Željka Komšića i kazao da ne vjeruje da će Komšić biti izabran na izborima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 21

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

ANTIFASISTA

SAD CE DZAMIJE CRKVE BIT ISARANE GRAFITIMA SMRT BALIJAMA SMRT SRBIMA A OVCE CE POLETIT PA GLASAT PONOVO ZA ISTE I GOVORIT NEK JE MOJ MAKAR TRAVU PASAO KOJI SMO MI DEBILI OD NARODA KAKO FINO PLASE NAROD DA OSTANU NA VLASTI

5 0

Eee da.

Malo su se uloge izmjenile. Sada HDZ preuzima politiku Alije Izetbegovića: "Korak po korak, ali uvijek naprijed". Možeš mislit kako će Bakir ratovati. Sada bi bio u trezoru, ali u Istanbulu.

6 2

Visegrad 92

Ovaj put bez mene jer me tvoj otac prevarijo i opljacko

10 5

* Sva polja su obavezna