"Križančevo selo se ne može izjednačavati sa Ahmićima"

"Križančevo selo se ne može izjednačavati sa Ahmićima" Izvor: Svreenshot/HRT

Bakir Izetbegović je gostujući u Nedjeljom u 2 na HRT-u kazao da se Križančevo selo ne može izjednačavati sa Ahmićima.

"Ja sam krenuo jednostarno. Unatoč upozorenjima otišao sam na Kazane u Sarajevu gdje su stradali Srbi. Ljudi se boje da se nešto time izjednačavaju strane. Mislim da treba otići na sva stratišta nevinih ljudi, naročito civila. U Križančevom Selu nisu civili. U Križančevom Selu su izginuli bojovnici i ne može se izjednačavati sa Ahmićima. Međutim, sve su to tragične žrtve i svi zaslužuju da im se ode na groblje. I u pravu ste, trebao sam možda te stvari uraditi jednostrano", kazao je Izetbegović.

Hoćete li?

"Vjerovatno hoću".

Kako je kazao, u Križančevom Selu je "bila jedna bitka koju je HVO izgubio, gdje su pobijeni bojovnici".

"U Ahmićima je to direktan zločin gdje su pobijeni žena, djeca, psi... Ne daj Bože da to pravdam, pozivam sudove da to rade, neka osude svakog zločinca, do zadnjeg. Pokušava se napraviti jedan balans. Ako je bilo stotinu puta više zločina protiv Bošnjaka nego od strane Bošnjaka, ne možete izjednačiti. Jedan ili dva posto zločina je napravila Armija BiH i oni su sistematski zaustavljani. S druge strane su sistematski planirani i ohrabrivani. Ne možete te stvari izjednačiti", naveo je Izetbegović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 19

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Eee da

ABiH je pokrenula akciju Neretva s ciljem protjerivanja nebošnjačkog stanovništva i ovladavanjem teritorija uz Neretvu i izlazak muslimana na Jadran. Akcija je bila naređena od vrha SDA a planirana od strane ABiH. isto je bilo i sa Srednjom Bosnom. Tako Bake, logičan je zaključak da su zločini koje su počinili muslimani na tom području bili sistematski planirani, a ne zaustavljani. Licemejru! Kada stradaju Bošnjaci, onda je to zločin, a kada stradaju Hrvati, onda je to pobjeda ABiH. Neka. Alah će ti suditi po pravdi.

5 4

Haha

tako je suditi će Alah i tebi ,za sve tvoje laži i mržnju. Bakir je sve u pravu,a vi izokrećete sve u vašu korist.Tačka.

1 4

Eeee da

Bakir tumači isotoriju nako kako mu odgovara. Ti Hrvati su stvarno fanatici. I djecu od 5 godina su oblačili u maskirne uniforme i učili ih a pucaju. Ta djeca u Križančevom selu su imali drvene i plastične puške i jako su se bojala. Pa šta su drugo nego bojovnici. Bake je ponovno pokazao da je vrhunski papak i licemjer i tipični sarajevski jalijaš.

5 3

* Sva polja su obavezna