"Teško da se treći entitet može dobiti za zelenim stolom"

Zehrudin Isaković, novinar i publicista gostujući u Novom danu na N1 je kazao da protesti u Atini zbog imena Makedonije podsjećaju na krhkost demokratije, te da su granice na Balkanu - još uvijek neutabane.

Izvor: N1

"Na Makedoniju kidišu sa svih strana. Goran Milić, moj prijatelj je zapazio da u Jugoslaviji jedini poželjan nacionalizam je Makedonski, zbog ugroženosti i osjetljivosti. Trajat će to sve - ali da će se na koncu riješiti za 'zelenim stolom'. Neće biti sukoba nekih", ocijenio je.

Tvrdio da je to zgodna stvar za predizborne kampanje, jer "uvijek je lakše mrziti nego voljeti".

"Uvijek je lakše dobijati izbore na nacionalizmu, a ne na ekonomiji. To je neravnopravna borba, a nažalost u demokratiji - tako stvari funkcionišu".

S druge strane, kometnarišući izjavu Bakira Izetbegovića za HRT o trećem entitetu u BiH je kazao:

"Nisam shvatio da Izetbegović poziva na rat, ali je zgodno da se to kaže. To je odlična lopta na volej onima koji koketiraju sa trećim entitetom, koji se teško može dobiti za 'zelenim stolom'".

Inače, Isaković je strastveni planinar, a u razgovoru sa Almom Dautbegović Voloder je kazao da je u proteklom periodu aktivna uzlazna putanja kada interes za planine u pitanju.

"To postaje in, nekada smo bili čudaci - svi prijtelji koji su nekada čudili što idem na planinu, danas me mole da ih vodim", kazao je Isaković.

Detaljije u video snimku gostovanja koje će biti objavljen po okončanju emisije Novi dan na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 16

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Za Grude

Grude 11% ,sta hocete, ne mozete biti ravnopravni sa nama. Niko vama nije kriv sto ste se vi odrekli bosnjastva. Do 1903 svi ste bili Bosnjaci a onda ste Papskim dekretom prihvatili da se svi katolici u BiH izjasnjavaju kao Hrvati i sada ne znate ni ko ste ni sto ste. Samo znate da zivite tudji identitet. Vi bosanski katolici imate i prezime Bosnjak, a vrlo rijetki su bosnjaci koji imaju prezime Hrvat, a to su oni koji su protjerani iz Imotskog.

3 1

Da se zna

Bolan moj ti, nemoj lječiti svoje komplekse nedostatka identiteta na narodima koji se ne stide svog porjekla. Pokusaj unazad da nabrajas imena svojih predaka ubrzo ces doci do nekog Joze, Marka, Dusana, Uroša itd. Ljeci komplekse negdje drugo....

2 1

Julio

Mogu Grci srati sad kad nema Tita.

2 1

* Sva polja su obavezna