Ženska reprezentacija BiH uči znakovni jezik zbog saigračice

Ženska reprezentacija BiH uči znakovni jezik zbog saigračice Izvor: FSBiH
Ženska reprezentacija BiH uči znakovni jezik zbog saigračice

Kadetske reprezentativke Bosne i Hercegovine u fudbalu se već treći dan nalaze na zimskom kampu koji se održava u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, a fudbalerke su jučer imale priliku da se edukuju i upoznaju sa znakovnim jezikom kako bi lakše komunicirale sa jednom saigračicom koja je gluha.

Selektor Ilija Lucić o pripremama je kazao da se radi jako dobro.

''Pozvali smo 32 igračice, ali jedna je bila spriječena da dođe na ovo okupljanje. Uglavnom, radi se jako dobro, a poslužili su nas i vremenski uvjeti. Sve protiče prema planu i programu. Prvi dan smo radili uobičajena testiranja, juče dva treninga, danas smo upravo odradili jedan. Sutra ujutro će djevojčice između sebe odigrati i kontrolnu utakmicu s kojom se završava ovaj kamp'', rekao je selektor.

Osim treninga u saradnji sa Informativnim centrom za gluhe iz Sarajeva juče je održan čas gdje su naše U-16 reprezentativke imale priliku da se edukuju i upoznaju sa znakovnim jezikom.

''Imamo jedu igračicu koja je gluha, te je održan taj čas kako bismo pokušali još da joj se približimo. Osim toga, djevojke su imale što da nauče, a sve je proteklo u prijatnoj atmosferi'', rekao je Lucić, saopćeno je iz Fudbalskog saveza BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna