SDA: Izazivanje haosa osnovni motiv djelovanja SDP-a i DF-a

SDA: Izazivanje haosa osnovni motiv djelovanja SDP-a i DF-a Izvor: N1

Izvršni odbor Kantonalnog odbora Hercegovačko-neretvanskog kantona smatra kako su glasovanjem protiv SDA-ovog prijedloga izmjena Izbornog zakona BiH, kojim se, među ostalim, rješavalo pitanje izbora u Mostara, SDP i DF pokazali svoju "teatralnu i dvoličnu politiku".

"Nakon ovakvih poteza postaje jasno koliko je dramatizacija koju su proizveli zakazivanjem sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH na temu izmjena Izbornog zakona bila apsurdna i lažna. Nevjerojatnim se čini podatak da SDP i DF izmjene izbornog zakona zanimaju na nivou FBiH, dok su nezainteresirani na nivou BiH. Iz svega se jasno može zaključiti da su fabriciranje kriza, izazivanje kaosa i pokušaj paralize u Federaciji osnovni motivi njihovog djelovanja u izbornoj godini", priopćeno je iz hercegovačko-neretvanske SDA.

Iz SDA navode kako se ta stranka sama bori za "koliko-toliko funkcionalan Grad Mostar", dok briga SDP-a i DF-a za Mostar "naprasno prestane kada se ugase svjetla javnih i TV pozornica".

"Činjenice s terena puno više govore od priopćenja i ispraznih optužbi opozicije. Najeklatantniji primjer brige, odnosno ne brige za Mostar, SDP je iskazao u prethodnom mandatu, kada su imali vodeće poluge vlasti. Ogledalo, možda i najveća sramota 'drugova' je Partizansko groblje koje dok su bili vlast nisu obilazili, spominjali niti pokušavali bilo kako zaštititi. Kada pređu u opoziciju izuzetno su zainteresirani za njegovo trajno rješavanje i obnovu.

Pozivamo vas da ne pravite grešku iz 1992.godine. Historijski značaj procesa koji čekaju BiH ne traže politikanstvo već državnički odnos svih političkih subjekata. Predizborni inženjering i jeftini spinovi ne mogu biti ispred interesa BiH", poručili su iz SDA.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: SDA

Komentara 9

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Draga 1d

Sda od 95 do danas je na vlasti. Uvijek je pokazivao program neke buducnosti. Taj program toliko je dobar da smo na svjetskoj ljestvici sa 87 mjesta dosli na zavidno 165 po svemu sto je negativno. Pitam se kakav je to program gdje neko u 43 godine vlasti je doveo drzavu i narod na najlosiju svijetsku listu. Ako je to taj program o kom govoris, onda je definitivno bolje bez njega. Ovim nehvalim ni SDA ni SDP ni DF ali ocigledno da sa dosadasnjom vlascu odosmo mi na svijetski kazan i jos malo trazit cemo od svijeta humanitarnu pomoc za gladne poput recimo Somalije ili eritreje itd. Doista je dobar program o kom govoris, mozda za tebe i slicne koji su se uhljebili i primaju za svoju pljacku i nerad neke uhljeb plate. Mi u BiH govorim za gradjane uskoro cemo uraditi sve da to sve promijenimo, i vise taj jaram diktaturu te extremne politicke partije poput SDA SNSD HDZ itd skinemo zauvijek sa vrata ovog napacenog naroda. samo gradjanska BiH je eopcija ali bez vas koji stolice ne mjenjaju nego politicke dresove. vi ste ti koji su BiH opljackali upropastili koji dovodite do medju religijskih netrpeljivosti i nekakvog zavlacenje naroda o nekakvim jednonacionalnim ostvarenjima vladanjima . Mi Bosanci-Pravoslavne ,Katolicke, Islamske , Jevrejske i drugih nacionalnosti smo jedino spremni i to zelimo gradjansku a neku banovsku knezevsku ili osmanlijsku drzavu. Za gradjansku drzavu BiH borit cemo se svim dozvoljenim sredstvima.

7 0

Goca

Ehh lijepo ti to pobroja religijske grupe, samo na kraju ispadose nacionalnosti. Odakle ti pravo da govoris u ime svih gradjana srpske, hrvatske i bosnjacke nacionalnosti koji su se uredno izjasnili na popisu kao pripadnici tih nacionalnosti? Koliko se sjecam vas "bosanaca i hercegovaca" na popisu nije bilo ni 3 posto! Odakle ti pravo pitam te lijepo?

0 0

Kiklop

Ništa nije rečeno a da nije poznato .

0 0

* Sva polja su obavezna