Veliki uspjeh Adisa Lukača iz Sarajeva

Veliki uspjeh Adisa Lukača iz Sarajeva Izvor: N1

U ovom izdanju scene donosimo vam razgovor s Marčelom - o njegovim knjigama, pjesmama i stavovima. U sceni saznajte i o lokalnim temama, ali i zanimljivim svjetskim vijestima iz područja kulture i showbizza.

Umjetnik Adis Lukač iz Sarajeva postigao je još jedan uspjeh. Njegova "Hasanaginica" krasit će palatu predsjednika Adane. Nakon što je prošle godine na Internacionalnoj koloniji u tom gradu predsjednik pokrajine Adana odabrao njegovo djelo za privatnu kolekciju, isto je ponovio i ove godine.

A najmlađi bh. muzej - Muzej ratnog djetinjstva, proslavio je "prvi rođendan". Prezentirane su aktivnosti i postignuća muzeja tokom prvih 12 mjeseci od otvaranja stalne muzejske postavke.

Posebna pažnja posvećena je istraživačkim aktivnostima Muzeja Ratnog Djetinjstva van BiH, odnosno produkciji nove izložbe posvećene iskustvu odrastanja djece izbjeglica iz Sirije. Rođendanska proslava Muzeja, po riječima osnivača Jasminka Halilovića, bila je namjenjena učesnicima u stvaranju muzejske kolekcije, te prijateljima muzeja i vlasnicima doživotnih ulaznica.

U Sceni smo kratko svratili i do Meksika, odakle nam dolazi najnovije otkriće na području arheologije.

Još jedna nagrada ide u ruke filmu, koji ima najviše nominacija za dodjelu Oskara, "Oblik vode", osim toga stigao je i trailer za film "Nemoguća misija" čiju premijeru očekujemo tek na ljeto.

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: scena

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Сарајлија

Нисте морали путовати тамо далеко, могли сте погледати преко улице и присјетити се дјеце са Грбавице и Илиџе убијене снајперским хицима! Хоћете ли тачно вријеме и имена жртава? Јавите се ако сте наводни хуманисти!

2 2

* Sva polja su obavezna