Čović i Grabar - Kitarović: Žurno izmijeniti Izborni zakon

Čović i Grabar - Kitarović: Žurno izmijeniti Izborni zakon Izvor: Predsjedništvo BiH

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se u Zagrebu s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović.

"Teme susreta bile su nedavni posjet predsjednice R. Hrvatske Bosni i Hercegovini, te daljnji koraci u suradnji dviju država. Bilo je govora i o žurnoj izmjeni Izbornog zakona u BiH.

Sugovornici su se složili u ocjeni da samo legitimitet predstavljanja stvara temelj za provedbu temeljnog ustavnog načela konstitutivnosti, te je jasno kako izmjene Izbornog zakona moraju osigurati legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda sukladno presudama Ustavnog suda BiH.

To se odnosi i na izbor članova Predsjedništva BiH i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Pri tomu treba težiti ostvarivim rješenjima, koja u najboljem slučaju provode, ili makar ne udaljavaju od relevantnih odluka Europskog suda za ljudska prava.

Izvor: Predsjedništvo BiH

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Čović informirao je predsjednicu Grabar-Kitarović i o preostalim obvezama BiH na euroatlantskom putu, ali i sljedećim koracima koje je neophodno poduzeti.

Predsjednica Grabar-Kitarović i ovom je prigodom istaknula potporu Republike Hrvatske BiH u procesu europskih integracija", saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 15

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ili

živjela neovisna Herceg Bosna!!!

2 3

Veza

tvoja tzv.Herceg Bosna je osudzena i presudzena u Hagu za UZP hvat za agresiju i sestorka skupa sa Tudzmanom,Suskom i Bobetkom za agresiju na BiH. Neznam gdje vidis H.Bosnu ja je ne vidim nigdje i nije nikad bila niti.je postojala mogu i ja da kazem da je Hercegovina Dzemahirija ali ko to prizna.

1 0

Babin 100%

Ovaj hrvatski Grobar se vise brine za Bosnu nego za lepu njihovu???

4 0

* Sva polja su obavezna