Zvanično počela Škola glume Kamernog teatra 55 u Srebrenici

Zvanično počela Škola glume Kamernog teatra 55 u Srebrenici Izvor: Kamerni teatar 55

Dugo najavljivani projekt Kamernog teatra 55, pod nazivom „Škola glume Kamernog teatra 55 u Srebrenici“, jučer je zvanično započet.

Direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović, zvanično je potpisao ugovor o suradnji sa općinom Srebrenica i njenim načelnikom Mladenom Grujičićem, i direktoricom JU Kulturni centar Srebrenica Medihom Smajić, čime je ova plemenita ideja napokon dobila i zvanični okvir.

Pored zvaničnog dijela susreta, desio se još jedan, manje zvaničan, ali veoma bitan i emotivan. Naime, nakon potpisivanja ugovora o suradnji u prostorijama Centra, održan je i susret sa pedesetak budućih polaznika škole, uzrasta od 5 do 15 godina. Kako je već više puta najavljivano putem medija, projekt je zamišljen kao škola glume namijenjena svoj srebreničkoj djeci, bez ikakvog gledanja na nacionalni predznak. I tako je i bilo. Rame uz rame, srebrenička djeca su došla, ne zbog svog imena, već zbog želje i potrebe da učestvuju u nečemu prelijepom, plemenitom i, nadasve, važnom.

"Ako je suditi po prvom susretu, bit će ovo jedan veoma veseo, radostan, i emotivan projekt. Ako je suditi po sjaju u očima pristiglih mališana, bit će ovo jedan neprocjenjiv projekt. A, ako je tačna ona da 'budućnost pripada mladim naraštajima', onda se ovim putem, mi koji aktivno učestvujemo u ovom projektu, želimo pobrinuti da ta budućnost bude lijepa, plemenita, i skrojena po mjeri čovjeka. Bio je to prelijep zimski dan, buran, sa naglim smjenama kiše i sunca. Svjetla i tame. Kao da se ni samo vrijeme nije moglo odlučiti u kojem pravcu da krene. A kada se iz male sale Centra prolomio prvi smijeh, sve se unaprijed znalo. Bio je to historijski dan. Za Srebrenicu. Za Kamerni. Za BiH", saopćeo je iz Kamernog teatra 55.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Mirza

Dobra vijest, samo da je sad Emir ne iskoristi za neku politicku promociju i time sve porkvari, nadam se da je prevazisao te niske porive koje je imao kao ministar.

3 1

Jackie67.

Konacno nesto lijepo iz ove nase skoro pa nemoguce Drzave i to ni manje ni vise nego bas iz tuzne i od svih zaboravljene Srebrenice. Sve pohvale za Emira Hadžihafizbegovića kao i za načelnika Mladena Grujičića i sve ostale aktere. Ali je to za danasnje mozdane sklopove nasih naroda nebitan dogadaj, na zalost. :(

3 0

Violet

Uključite i naše Ministarstvo obrazovanja,oni su vrh u ovome.

3 0

* Sva polja su obavezna