Kako otkriti sviđate li se nekome

Kako otkriti sviđate li se nekome Izvor: Pixabay

Postoje jednostavan način da otkrijete gleda li vas netko dok vi to ne znate.

Da biste saznali imate li uistinu tajnog obožavatelja, dovoljno vam je tek nekoliko sekundi

Je li vam se učinilo da vas netko gleda, ali kada ste usmjerili pogled prema toj osobi, ona je odmaknula glavu? Sljedeći put kad osjetite pogled na sebi, isprobajte ovaj trik: zijevnite. Odglumite dugo i ugodno zijevanje, a zatim pogledajte u osobu u koju "sumnjate“.

Odavno je poznato kako je zijevanje zarazno, odnosno da ćemo i sami zijevnuti kada vidimo drugu osobu da to čini. Ako i vaš tajni obožavatelj zijevne neposredno nakon vas, znat ćete da vas je uistinu gledao dok niste obraćali pozornost.

Znanstvena studija s talijanskog sveučilišta u Pisi otkrila je da je zijevanje kao odgovor na istu radnju motivirano društvenim i rodnim faktorima, da pokazuje razinu naše empatije, odnosno sposobnost da suosjećamo s drugim ljudima.

Ista studija je pokazala da podsvjesno imitiramo emotivno stanje drugih osoba kroz zijevanje i facijalne ekspresije. Oni ispitanici koji su unutar 3 minute "uzvratili" zijevanje bili su intenzivno uključeni u komunikaciju s osobom i povezani s njihovim osjećajima, piše Zadovoljna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Realnost

A mogul da prdnem

0 0

* Sva polja su obavezna