Pakistan zabranio medijsku promociju Dana zaljubljenih

Pakistan zabranio medijsku promociju Dana zaljubljenih Izvor: Reuters

Pakistan je drugu godinu zaredom zabranio bilo kakvo medijsko praćenje ili promociju Dana zaljubljenih, pošto je ranije islamski sud taj praznik proglasio neislamskim.

Pakistansko regulatorno tijelo elektronskih medija (Pemra) upozorilo je radijske i televizijske emitere da ne prate nikakve događaje koji imaju veze s Danom zaljubljenih.

Zabrana je prvi put uvedena prošle godine pošto je ga je visoki sud u Islamabadu proglasio kulturnim uvozom sa zapada i protivnom islamskom učenju.

Mnogi mladi u Pakistanu, zemlji s ogromnom muslimanskom većinom u kojoj je 60 posto stanovništva mlađe od 30 godina, posljednjih su godina prigrlili tradiciju darivanja cvijeća, srca i slatkiša 14. februara. 

Vjersko-politički aktivisti i ekstremne stranke takvo ponašanje, međutim, smatraju nemoralnim.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Paganski običaj��

Mister x samo ti slavi ovaj i ostale nevjerničke i paganske običaje i daleko ćeš dogurati. Allah te uputio na pravi put.

4 1

Mister X

Glupi zatucani idioti vjera im je pokrice za sva zla sto cine sta im smeta dan zaljubljenih samo vjerskim strahom drze u saci citavu drzavu.

5 4

Paganski običaj��

Podrška Pakistancima. Nema tu ništa sporno. To nije islamski blagdan i da je kako treba ne bi ga trebalo ni zabranjivati u islamskim zemljama nego bi se to podrazumjevalo da se niti obilježava niti medijski ili na bilo koji drugi način proprati. Imamo mi svoje blagdane kroz koje izražavamo poštovanje i ljubav prvo prema dragom Allahu a onda i jedni prema drugima tako da nam ne trebaju ovakve ublehe gdje licemjeri na samo jedan dan izražavaju ljubav kupovinom cvjeća ili poklona. Između ostalog to je i komercijalni praznik uveden da bi isprani mozgovi taj dan trošili gomilu novca nizašta.

5 3

* Sva polja su obavezna