Bh. olimpijke za N1: Pokušati ostvariti što bolje rezultate

Bh. olimpijke za N1: Pokušati ostvariti što bolje rezultate Izvor: N1

Tim Bosne i Hercegovine u Pyeongchangu predstavljaju četiri sportista, Tanja Karišik i Mladen Plakalović u skijaškom trčanju, te u alpskom skijanju Emir Lokmić i Elvedina Muzaferija - a uoči ceremonije otvaranja ZOI Karišik i Muzaferija su govorile za N1.

Obećale su da će napraviti sve da ostvare što bolji plasman u Južnoj Koreji, gdje samo nekoliko sati uoči svečane ceremonije otvaranja vlada euforija.

Elvedina Muzaferija je najmlađa predstavnica BiH u Južnoj Koreji, a ujedno je i najbolje rangirana predstavnica države, zbog čega joj je uručena čast da nosi zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju 23. ZOI koje se održavaju u Pyeongchangu.

"Trenutno sam najbolje rankirana takmičarka u bh. timu, to je velika čast. Ovo su moje prve Olimpijske igre i nosim zastavu", navela je Muzaferija za N1.

Tanja Karišik je imala peh po dolasku u Južnu Koreju.

"Kada smo došli, otišli smo na trening, dobila sam malu upalu sinusa i temperaturu. Nadam se da ću do 15. februara to riješiti. Ostat će posljedice - ali se nadam da neće biti toliko strašne", izjavila je.

"Takmičim se u disciplini 10 kilometara slobodno, to je ono gdje očekujem rezultat", kazala je.

Elvedina Muzaferija će se takmičiti u svim disciplinama alpskog skijanja.

"Kod mene nema problema, za sada samo treniram. 12. je prva trka, 14. druga. Onda imam dva dana pauze, a potom sedam dana uzastopno se takmičim. Teška sedmica - ali ću pokušati da ostvarim što bolje rezultate", izjavila je.

Ceremonija otvaranja ZOI u Pyeongchangu počinje u 20:00 sati po lokalnom vremenu u Južnoj Koreji, odnosno u 12:00 sati u centralnoevropskoj vremenskoj zoni.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna