Ljubav na prvi let: Neobična priča Bosanca i Ukrajinke

Ljubav na prvi let: Neobična priča Bosanca i Ukrajinke Izvor: N1

Avionska linija Beč - Bangkok prije 10 godina rodila je i jednu neobičnu ljubavnu priču, ali i poslovni poduhvat. Glavni akteri su Samir Ibišević iz BiH i Uliana Bach iz Ukrajine, koja je za N1 izjavila da sada više nije sigura da li se više zaljubila u Samira ili u Bosnu i Hercegovinu.

"Ljubav na prvi let. Slučajno se desilo. Ja sam imao svoje sjedište, u jednom trenutku me stjuardesa zamolila da promijenim sjedište. Novo sjednište je bilo pored Uliane", kazao je Samir.

"Devet sati smo sjedili, nismo pričali. Kada smo popunjavali formulare za konferenciju - sjetio se da nama olovke", dodala je Uliana.

"Ukazala se mogućnost za razgovor - i eto", kaza je Samir.

Uliana nije znala mnogo u BiH tada. 

"U Ukrajini je bio popularan Goran Bregović, slušajući njega sam se zaljubila u njega. Htjela sam napraviti neki Balkan trip. Kada sam upoznala Samira - imala sam razlog", kazala je Uliana.

Samir Ibišević je za N1 istakao da je tek preko Uliane zapravo shvatio ljepote Bosne i Hercegovine.

"Od početka naše veze smo putovali, po BiH i inostranstvu. Počeo sam BiH da gledam njenim očima, trebao sam da je upoznam sa ljepotama BiH. Onda sam i ja ostao zapanjen, iako sam cijeli život ovdje. Nikada nisam imao osjećaj da se divim tim ljepotama. Tako se spontano desilo".

Zajedno su zapravo shvatili da BiH ima fenomenalno bogatstvo, ne samo prirodno - nego i ono gastronomsko, koje vrijedi prezentovati kako građanima BiH - tako i turistima i gostima.

Uliana i Samir su se našli u Budimpešti, odakle su krenuli automobilom na balkansko putovanje preko Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

"Nisam imala dilema gdje bih voljela da živim", izjavila je tokom gostovanja na N1.

"Kada pričamo o ljubavi, ne znam u koga sam se više zaljubila - u Samira ili u Bosnu. Fascinantna je priroda, volim hranu. Bosanski sirevi su me oduševili. Mesnati proizvodi, sudžuka, suho meso... Kada idem kod svojih u Ukrajinu ne nosim nikakve suvenire, nego pune torbe hrane", izjavila je.

Njih dvojie su zajedno pokrenuli projekat Balkantina. O čemu se tu radi?

"Forma je u kojoj utjelovljujemo sve ono što smo pobrojali. Posjećujemo lokacije u BiH i regionu, a Balkantina je gastrokulturološka turistička agencija. Putujemo često, sa nama ide kćerkica. Putujemo, jedemo, kada nam dođu prijatelji - radimo to i za njih. Nije fer da mi sami uživamo, i oni koje znamo. Uradili smo level up i nparavili turističku ponudu", ispričali su nam Samir i Uliana.

"Svi znaju sve o ćevapima, ali kada im pokažemo drugu stranu kulture i hrane - svi se iznenade", navela je Uliana.

Njih dvoje su pokretači projekta Boje i vino, gdje slikaju i uživaju u vinu.

"Sve što mi volimo nam je na dohvat ruke, samo želimo da dijelimo se drugovima. To je mjesto gdje se okupljaju prijatelji, zabavljaju se - provode drugačije veče. To nije čas slikanja nego zabava", kazala je Uliana za N1.

Za Valentinovo, 14. februara prave poseban događaj u galeriji Mak pod nazivom "Boje, vino i čokolada", gdje žele napraviti nezaboravno veče za parove.

Također, dobili su i prava za Wine TV Show iz Velike Britanije - koji će preko BiH ući na Balkan kao jedina zemlja u regionu.

"Vodit ćemo ih po lokacijama specijalizirane za vino, različite vinarije, mjesta - ali ne ona klasična. Želimo im pokazati maksimalnu ljepotu koja nije otkrivena", pojasnili su - dodavši da su target male vinarije, proizvođači koji se vinom i hranom bave čisto iz ljubavi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.
Komentara 8

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Visegrad

Tajland i Bangkok su za sexturizmus idealni i poznati !!

1 1

Kamenko

Poklopili im se i politicki stavovi...ne vole Rusiju.

3 0

Bambi

Svaka čast

6 0

* Sva polja su obavezna