Saopćenje MUP-a u vezi sa pucnjavom i ranjavanjem u Sarajevu

Saopćenje MUP-a u vezi sa pucnjavom i ranjavanjem u Sarajevu Izvor: N1

Sarajevska policija oglasila se povodom jučerašnje pucnjave i ranjavanja jedne osobe u Sarajevu.

"U 16,50 sati, obaviještena je II PU da je u ulici Sutjeska, općina Centar Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je jedna osoba povrijeđena. Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli povrijeđenog T. M. (rođen 1981. godine, nastanjen u Sarajevu). Njemu je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su mu ljekari konstatovali lakše lakše tjelesne povrede i zadržan je na daljem liječenju", navedeno je iz sarajevske policije.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

"Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici IV PU su pomenutog dana u 19,30 sati uhapsili osobu inicijala B. E. (rođen 1989. godine u Sarajevu) i B. H. (rođen 1993. godine u Sarajevu), gdje su i nastanjeni, a u 22,20 sati, policijski službenici II PU uhapsili H. J. (rođen 1981. godine u Sarajevu) i P. S. (rođen 1977. godine u Sarajevu), gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela izazivanje opće opasnosti i lakša tjelesna povreda", navedeno je iz MUP-a KS.

Uhapšeni su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: MUP KS , pucnjava

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna