Dragan Čović: Dva zaključka na sjednici Predsjedništva HNS-a

Dragan Čović: Dva zaključka na sjednici Predsjedništva HNS-a Izvor: Fena

Hrvatski narodni sabor (HNS) održava 22. sjednicu Predsjedništva HNS-a u Mostaru.

Kako je kazao Dragan Čović na pres-konferenciji, ključne dvije radne točke su Izborni zakon i aktulena politička situacija.

"Dogovorili smo jednoglasno da minimum na kojem insistiraju predstavnici HNS-a oko Izbornog zakona je osigurati legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda na svim administrativnim razinama vlasti sukladno odlukama Ustavnog suda BiH, a to znači osigurati legitimnost u izboru članova Predsjedništva BiH, domova naroda i kada je u pitanju Grad Mostar. Oko aktuelne političke situacije zaključili smo jednoglasno da je primaran strateški interes hrvatskog naroda u BiH euroatlantski put BiH", kazao je Čović.

"Izbori se moraju raspisati 150 dana od izbora, to bi bio prvi tjedan petog mjeseca što znači imamo tri mjeseca ispred sebe, ne više od toga. Ja ću vrlo uporno i dalje zagovarati da postoji dovoljno vremena da se dogovrimo oko minimuma kojeg smo mi postavili kao minimum, što znači legitimno predstavljanje u Predsjedništvu, domovima naroda i kada je u pitanju Grad Mostar. Koliko ćemo u tome uspjeti, vidjet ćemo. U drugom mjesecu će ovdje doći gospodin Juncker, tada bi mu trebali pripremiti i predati Upitnik, što opet ima jednu drugu, političku dimenziju", kazao je on.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: dragan čović

Komentara 29

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Komentator

Ovaj HNS kao da stanuje u Čovićevoj vili od nekoliko miliona KM pa kada god mu trebaju on ih skupi i održi sastanak. U RS su najlegitimniji Kasipović, Čordaš, g. Tešanović, Jerković (za koga mi iz RS i ne čujemo) itd. Oni ne stanuju na pomenutoj adresi pa nisu ni bitni za očuvanje statusa Hrvata u BiH ili pak stanuju u Bakincima.

4 0

BiH

Zalosno i sramotno je da ovakav tip predstavlja moju Drzavu. Nije se pomakao od Sokola i 1993. godine.

3 3

on

Gsp.Covicu ima Hrvata i van Vasih zupanija-i to podosta

10 1

* Sva polja su obavezna