Mašić: Sarajevo ne smije ostati bez snabdijevanja gasom

Mašić: Sarajevo ne smije ostati bez snabdijevanja gasom Izvor: N1

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bodsne i Hercegovine i predsjednik Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine u Sarajevu Damir Mašić traži da vlada FBiH i KS da daju garancije javnosti da građani Sarajeva neće ostati bez gasa ni po koju cijenu i ni pod kakvim uslovima, saopćeno je iz SDP-a BiH.

U protivnom, kako se navodi, on će zatražiti održavanje vanrednih sjednica Parlamenta FBiH i Skupštine Kantona Sarajevo kako bi se putem ovih organa javne vlasti zajednički došlo do rješenja.

"Prijetnje kako će Sarajevo ostati bez gasa, kojima svjedočimo posljednjih dana, potpuno su neprihvatljive. Odgovornost federalne i kantonalne vlasti je osiguranje sigurnog snabdijevanja glavnog grada BiH gasom i tražim od premijera Fadila Novalića i Elmedina Konakovića da javno kažu šta poduzimaju i šta planiraju poduzeti kako Sarajevo ne bi ostalo bez gasa. Ove dvije vlade ne smiju dozvoliti da se zbog neriješenih odnosa gasnih kompanija iz dva entiteta, stotine hiljada građana Sarajeva zastrašuju prijetnjama kako će im neko zavrnuti gas, a kako je to rađeno u periodu rata, kao specijalnog metoda terora kojem su bili izloženi građani Sarajeva", Mašićeve su riječi.

Političko-interesni sukobi između resornih ministarstava i uprava gasnih kompanija ne smiju biti razlog da se glavni grad BiH suoči s mogućnošću prestanka snabdijevanja gasom, ističe također Mašić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Damir Mašić , Gas

Komentara 6

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Visegrad

Odmah tražiti drugu opciju za snadbjevanjem Gasom ? To je tek početak ucjena rs ?

1 2

Lenjin

Damire samo nastavi SDA ZELENI KMERI sve uništiše.

4 1

Kamenko

Plati pa se klati,Masicu.....

5 0

* Sva polja su obavezna