Muslimanka zbog rasističkih napada napustila “The Voice”

Muslimanka zbog rasističkih napada napustila “The Voice” Izvor: The Voice
The Voice

Dvadesetdvogodišnja umjetnica iz Francuske Mennel Ibtissem, koja je učestvovala u muzičkom takmičenju “The Voice”, iako je privukla veliku pažnju žirija i gledalaca napustila je takmičenje nakon što je zbog nošenja marame i podrške Palestini izložena linču i rasističkim napadima na društvenim mrežama.

Mlada muslimanka Ibtissem je stekla veliku popularnost u Francuskoj nakon izvođenja pjesme “Hallelujah” Leonarda Cohena na engleskom i arapskom jeziku, no nakon toga je izložena linču na društvenim mrežama.

Izvor: The Voice


Ibtissem je putem društvene mreže Facebook objavila kako napušta takmičenje, jer su, kako je istakla, na nju veoma utjecala dešavanja posljednjih dana.

Kompanija koja organizuje takmičenje ITV Studios France saopćila je kako poštuje odluku Ibtissem, te je navedeno kako je to odluka koja je donesena sa dogovrnošću. Poželjeli su joj mnogo sreće u karijeri.

Ibtissem je nakon takmičenja održanog prošle subote izložena rasističkim napadima na društvenim mrežama zbog nošenja marame, te zbog toga što je ranije interpretirala pjesmu “Nasmij se Palestina”.

Korisnici društvenih mreža navode kako pokrivenoj osobi u Francuskoj ne treba biti dozvoljeno učešće na jednom takvom takmičenju. Brojni korisnici na Twitteru i Facebooku su protestvali protiv uprave tv kanala koji emituje takmičenje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: the voice

Komentara 14

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Veza

Da se razgolicila i da joj se vidi medzunozje i da viri ona stvar onda bi bila popularna. Svaka tebi cast ti si odgojeno i vaspitano djete, kod ovih pali samo kupleraj i bezobrastina i zato hvala ti pa si tako teagovala

3 0

Za Dinu

Dina kako ce da cenzurise N1, kad to pise njihov covijek. Zalila sam se nekoliko puta i jos samo da odem njihovom direktoru licno i da se zalim.

10 2

Rasisti

Rasisti, gori ste od hitlera.

31 4

* Sva polja su obavezna