Čović prisustvovao otvorenju dopisništva HRT-a u Mostaru

Čović prisustvovao otvorenju dopisništva HRT-a u Mostaru Izvor: Predsjedništvo BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović prisustvovao svečanom otvorenju dopisništva Hrvatske radiotelevizije u Mostaru.

U zgradi Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” u Mostaru danas je, pet godina od zatvaranja, ponovno otvoreno dopisništvo Hrvatske radiotelevizije, čemu je prisustvovao i predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

U prigodnom obraćanju istakao je kako je otvaranje dopisništva HRT-a jedan od načina jačanja veza Hrvata Bosne i Hercegovine s Republikom Hrvatskom.

Ponovno otvaranje dopisništava HRT-a u Mostaru i Sarajevu dio je projekta pokretanja Petog kanala HRT-a, koji je namijenjen Hrvatima u BiH, ali i u drugim zemljama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 10

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

(1)

Pod hitno zabraniti dopisnistvo coviceve televizije u Mostaru

0 0

Veza

Ko kaze da nemate kanala na Hrvatskom jeziku. Nesto mi nije jasno kako se kaze oluk na Hrvatskom,ja dam cuo da se zove okolokucno cegrtalo neznam jeli istina i da li je to jezik Hrvata.

6 1

12345678

Sutra odmah tražiti da se i u Zagrebu osnuje neka naša TV. A koja je to TV koja štiti Bošnjake i bošnjački narod? Nema je, ne poznajem je, ne postoji. Ne postoji TV koja nije ispljuvala bošnjački narod. Tako ti i treba narode bošnjački, pljuj samo svoje, njihove bezobrazluke prešuti, pružaj ruku pomirenja, a oni će da nam postavljaju krstove i križeve na svim dijelovima teritorije, ističu hrvatske i srpske zastave, podržavaju Kordića, Praljka, Mladića, Karadžića i druge, negiraju genocid, negiraju bosanski jezik, proslavljaju neustavne praznike, a mi šta mi radimo? Napadamo samo naše. Mi probleme tražimo u ljudima kojima se mjeri dužina brade i pantalona, toliko o nama. Bravo mi.

9 2

* Sva polja su obavezna