Političar dobio otkaz na tri mjesta zbog kokaina

Političar dobio otkaz na tri mjesta zbog kokaina Izvor: AFP/Jonathan Nackstrand

Jakob Engel-Schmidt, danski političar, ostao je bez svih poslova nakon što je vozio automobil dok je bio pod dejstvom kokaina.


Engel-Schmidt, koji je bio zastupnik Liberalne partije u Skupštini Venstrea, dobio je otkaz na tri radna mjesta nakon pomenutog prekršaja koji je napravio u julu 2017. godine.

Kažnjen je i zabranom vožnje automobila u periodu od tri godine.

Političar je nakon prekršaja i sam priznao da je vozio pod dejstvom narkotika.

"U julu prošle godine sam napravio najveću grešku u životu. To je potpuno neprihvatljivo ponašanje", napisao je Engel-Schmidt na društvenim mrežama.

Iz Liberalne partije su poručili kako je skoro nemoguće da Engel-Schmidta vrate na mjesto zastupnika nakon pomenutog skandala.

"Jakob Engel-Schmidt je uradio nešto što je stvarno glupo i ilegalno. I sam je rekao da je to neoprostivo, i u tome se potpuno slažemo s njim", naveli su iz Liberalne partije.

Političar je radio i u koledžu "Niels Brock" iz kojeg su, nakon skandala, poručili da su postigli dogovor sa Engel-Schmidtom da više ne radi u njihovoj obrazovnoj ustanovi.

Povremeno je radio i kao komentator na danskoj televiziji "TV2" ali je zbog prekršaja sa kokainom i kod njih dobio otkaz.

Iz Skupštine Venstrea su također, poručili da je u okviru Liberalne partije donesena odluka da Engel-Schmidta zamijene novim zastupnikom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Danska , političar

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna