Predsjednik "Askera" za N1: Saslušan sam u FUP-u

Predsjednik "Askera" za N1: Saslušan sam u FUP-u Izvor: TV SA

Treći dan nakon što je medijsku prašinu podigao snimak u vezi sa Udruženjem Askeri i aktivnostima ovog udruženja, policijske agencije već su napravile prvi korak. Enver Hebibović, predsjednik Udruge za razvoj fizičkih i pozitivnih moralnih osobina Asker za N1 kratko nam je poručio da je cijeli dan bio na saslušanju u prostorijama FUP-a.

Da se poduzimaju određene radnje, potvrio je za N1 i prvi čovjek FUP-a Dragan Lukač.

"FUP u okviru svoje nadležnosti poduzima određene mjere, vezane za određene informacije koje su se pojavile u medijima, vezane za određene obuke, koje su se rade na prostoru Federacije BiH i u tom kontekstu jedan broj osoba je pozivan u FUP na razgovor u smislu rasvjetljavanja svih okolnosti u kojima se vrši takva obuka. Mi smo angažirani u kapacitetima da sva ta pitanja koja su se pojavila u medijima i koja su prisutana da rasvjetlimo i vidimo o čemu se radi i ima li tu kakve ozbiljnije pozadine i nakon okončanja svih provjera izvjestit ćemo javnost u odnosu na ono što se bude pojavilo kao sigurnosna prijetnja, kao moguće počinjenje bilo kojeg kaznenog djela", ističe Dragan Lukač, ravnatelj FUP-a.

Opširnije u Dnevniku u 19 sati na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Askeri , FUP , dragan lukač

Komentara 17

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Visegrad

U čeličnom tjelu zdrav duh !! Fiskulturne vjezbe su super!! Davno smo ih radili svi u školama !!

2 4

Jova

vuku se ko prebijeni.Dajte deci malo fizičke aktivnosti.

3 1

Veza

Kako su ovi nasi brzi jedva docekali da hapse i orivode pa zar mozete upotediti djecu i one kriminalce nabildane pod uniformom i kriminalom. Zasto ih ne sprovedose da ih ispitaju i pritvore kriminalce nece Srbi jer se oni spremaju za rat vidite ko se naoruzava sta ce njima.oruzje i ko je dozvolio da se naoruzavaju. Vojsku razoruzavaju i unistavaju oruzje a Srbe naoruzavaju. Sramota Evrope i svjeta sta gledaju i dozvoljavaju.

13 7

* Sva polja su obavezna