Brnabić o Vulinu: Ne volim zapaljive izjave

Brnabić o Vulinu: Ne volim zapaljive izjave Izvor: N1

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je za N1 u Budimpešti da je Srbija posvećena regionalnoj saradnji. Osvrćući se na izjavu ministra Aleksandra Vulina koji je ponovio da će Aleksandra Vučića u Zagrebu “dočekati ustaše”, Brnabić je rekla da ne voli zapaljive izjave i da je vrijeme da se spusti lopta.

Premijerka Brnabić je uoči posete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, istakla da zapaljive izjave ne mogu da doprinesu dugoročnom pomirenju i saradnji koju Srbija zastupa i kojoj se nada.

“Mi smo u ne znam koliko navrata pokazali da jesmo za regionalnu saradnju. Samim tim što je cijela Vlada bila prije sedam dana u Sloveniji na zajedničkoj sjednici, danas smo u Mađarskoj, predsednik Republike je putovao u Austriju, on ide u ponedeljak i utorak u Zagreb, ja planiram neke druge posjete regionu... Sa obje strane ima zapaljivih izjava, ne bih ulazila u to, želim da doprinesem konstruktivnoj atmosferi, i tako neću komentarisati ni neke izjave koje dolaze iz Zagreba. Treba spustiti loptu i dati šansu saradnji. Koliko god teško bilo, i koliko god ti odnosi bili kompleksni, Srbija će nastaviti da pruža ruku toj saradnji”, poručila je Brnabić u razgovoru za N1 u Budimpešti.

Na konstataciju našeg reportera da kada je riječ o odnosima s Hrvatskom, neko često da zapaljivu izjavu, pa ona mora da “spušta loptu”, premijerka je rekla da je to njen posao.

“Moj posao je da spuštam loptu, moj posao je da probam da budem racionalna, da ne reagujem emotivno. I mislim da je to odgovornost koja je na meni”, navela je Brnabić i dodala da je i tokom njenog današnjeg razgovora sa predsednikom Mađarske konstatovano da su dvije zemlje uspjele da prevaziđu teško breme prošlosti.

“Treba da prestanemo da gledamo u prošlost, i u samoj Srbiji. I da prestanemo da se dijelimo na četnike i partizane 2018. godine, u 21. vijeku, stvarno, nekako, kada ćemo početi da gledamo u budućnost ako nećemo danas!? I mislim da je to naša odgovornost prema budućnosti, prema generacijama koje dolaze iza nas”, istakla je Brnabić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 7

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Konjić Miran

Vulin je samo kao mali mrav,u njedrima Ante Gotovine nesto.

5 1

Julio

Vulin govori sto Vucic misli.

17 1

Evo mene...

Srbiji ce uvijek trebati Vulini i njemu slicni iz Milosevicevog rezima

15 1

* Sva polja su obavezna