Mediji: Uhapšeni policajci na Kosovu su srpske nacionalnosti

Mediji: Uhapšeni policajci na Kosovu su srpske nacionalnosti Izvor: N1

Kosovski portal gazetaexpress.com objavila je da su pripadnici policije Kosova, koji su uhapšeni zbog manipulacije dokazima u istrazi ubistva lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića, policajci Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Uhapšeni su pripadali Policijskoj stanici Sjeverna Mitrovica i protiv njih je primijenjena mjera policijskog zadržavanja od 48 sati, navodi portal.

Do hapšenja je došlo po nalogu Osnovnog suda u Mitrovici i tokom pretresa kod pritvorenih je pronađen jedan pištolj TT sa dva šaržera sa devet metaka, kalibra 7.62 mm koji će biti iskorišćeni u daljoj proceduri.

Iako se ni u saopštenju Policije Kosova niti Policijskog inspektorata ne daje identitet pritvorenih, portal gazetaexpress.com piše da se radi o Dragiši Markoviću i Žarku Jovanoviću.

Iz Državnog tužilaštva je saopšteno da će Osnovno tužilaštvo u Mitrovici podneti zahtjev nadležnom sudu za određivanje pritvora od 30 dana za pritvorene pripadnike Policije Kosova, dok je Policija Kosova donela odluku o njihovoj suspenziji do okončanja istrage.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara ispred sjedišta njegove stranke u sjevernom dijelu Mitrovice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 7

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Mladen /Milana/ Mladenović

Nastavlja se albanska ujdurma. Sada će se najverovatnije javiti i oni isti svedoci, koji su svedočili o "zločinima" Olivera Ivanovića, na osnovu čega je robijao tri godine, kako bi svojim svedočenjem "pomogli" istrazi?! Ako treba naći će stotine onih koji su "videli" Vučića ili Vulina, kako lično vrši egzekuciju nad Ivanovićem. Takav je običaj medju čoporom. Naravno, majstori obmana i prevara, znaju kako će da reaguje, naša moralna gologuzija, srpski plebs ili, kako nas iz "milošte" Albanci zovu, "Škije"?! A mislim da je taj izraz sasvim precizan za taj sloj gradjana Srbije odnosno moralne olupine, bez časti i bilo kakvog ličnog i nacionalnog integriteta. Najlakše će im biti da ujedaju sami sebe u svojoj nemoći i bedi. Mrze Vučića a on ih nemilosrdno pobedjuje naizborima. Ja sam, poznajući šiptare, definitivno, sasvim sam siguran da će i ovaj zločin da se "reši" kao i stotine onih drugih zločina počinjenih protiv Srba na Kosovu i Metohiji. To je još jedan razlog da se onaj srpski plebs, ona moralna gologuzija, raduje, jer će moći od danas pa do plus beskonačno da upire prstom u one koje mrzi i da plete najneverovatnije teorije zavera.

2 3

Vitez

Ubili ga neistomisljenici iz Beograda.

5 0

Mile

Kao mapad na Vučića u Srebrenici.......kao Tanjugovo laganke o Bakirovim izjavama......hahahaha......pa ko će Srbima vjerovati???Čim zine...slaže...

4 0

* Sva polja su obavezna