Komemoracija Nebojši Glogovcu u JDP-u

Komemoracija Nebojši Glogovcu u JDP-u Izvor: Tanjug/Zoran Žestć

Komemoracija Nebojši Glogovcu održana je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, trajala je nešto više od sat vremena, a završena je gromoglasnim aplauzom preminulom glumcu koji je trajao 15 minuta.

Velikan srpskog glumišta biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a opijelo počinje u 14 sati.

Upravnica JDP-a Tamara Vučković prva je izašla na pozornicu JDP-a i govorila o Nebojši Glogovcu, nakon što je prikazan insert iz predstave "Hamlet" u kojoj je igrao glavnu ulogu.

Na komemoraciji su prisutni brojni glumci među kojima su Gordan Kičić, Danica Maksimović, Aleksandar Berček, Radoš Bajić, Nikola Ristanovski, Voja Brajović...

Komemoracija, Nebojša Glogovac Izvor: TANJUG/Zoran Žestić

 O Glogovcu je govorio pozorišni reditelj Dejan Mijač. "Upoznao sam ga dok je bio dečačić sa velikim očekivanjem i nestrpljenjem. On je imao šta da kaže... Rastao je sve do trenutka kada ga prokleta bolest nije zaustavila. Ja to ne mogu da razumijem... Da se nije našla neka grupa koja bi rekla "Stop ovoj bolesti". Dragi moj, otišao si mlađi nego ikad i ostalo mi je da molimo gospoda da ti nađe tihi kutak u kome ćes dosanjati svoj san. Zbogom Nebojša Glogovac"

Prikazani su inserti iz njegovih filmova Klopka i Hadesfild.

Komemoracija, Nebojša Glogovac Izvor: TANJUG/Zoran Žestić

Na scenu su na kraju izašle Glogovčeve kolege sa klase: Nataša Ninković, Vojin Ćetković, Sergej Trifunović, Nela Mihajlović i jedan za drugim uputili poslednje pozdrave preminulom glumcu.

"Nije fer, prerano si otišao... Pokazao si nam kako se može biti svoj... Putuj vojvodo naš i sa anđelima budi", rekla je Nataša Ninković.

- Stari moj, sve mi nedostaje... Dobri moj u koje nebo da gledam... Sam si, i sam sam kume moj - rekao je Ćetković, inače venčani kum Nebojše Glogovca.

Na kraju komemoracije na binu je izašao ceo anasmbl JDP-a i svi su, okrenuti ka fotografiji Nebojše Glogovca počeli spontano da aplaudiraju preminulom kolegi. Zatimim se pridružila cela sala i glasne ovacije su trajale 15 minuta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna