Četiri člana isključena iz Stranke demokratske akcije

Četiri člana isključena iz Stranke demokratske akcije Izvor: SDA/Facebook

Na konstituirajućoj i prvoj radnoj sjednici koja je održana u ponedjeljak, 12. februara, Općinski izvršni odbor SDA Zenica na prijedlog Komisije za vanstatutarno djelovanje isključio je iz stranke četiri člana.

Kako je saopćeno, SDA je isključila: Omera Škalju, inače poslanika u Federalnom parlamentu, te još tri člana: Miralema Redžića, Kemala Efendića i Selmira Čolakovića.

''Razlozi za njihovo isključenje iz članstva javnosti su poznati od ranije, a mogu se u najkraćem svesti na protustatutarno djelovanje, grubo narušavanje ugleda stranke i otvoren rad za političke oponente, posebice Nezavisni blok. Komisija za vanstatutarno djelovanje je Općinskom izvršnom odboru iznijela jasne dokaze i argumente nakon kojih je Općinski izvršni odbor SDA Zenica donio jednoglasnu odluku o njihovom isključenju. Na ovaj je način, nakon Izborne skupštine održane 03. februara, novoformirani Općinski izvršni odbor beskompromisno krenuo u reformu zeničke SDA, njeno čišćenje od karijerista i nesposobnih kadrova koji su u posljednje vrijeme narušavali ugled najjače političke organizacije u Bosni i Hercegovini'', saopšteno je danas iz SDA Zenica.

U saopćenju piše da zenička SDA okreće novi list u svom radu i nastavit će sa reformskim procesima o čemu će javnost u svakom momentu biti obaviještena.

''Istrajat ćemo na uklanjanju onih koji SDA vide kao odskočnu dasku za ostvarenje ličnih interesa i u punom kapacitetu ćemo se posvetiti kadrovskom osvježenju, institucionalnom jačanju i promovisanju temeljnih vrijednosti na kojima je SDA nastala i opstala na političkom tlu Bosne i Hercegovine'', navode iz SDA Zenica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: SDA , zenica

Komentara 12

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Kamenko

Sda balon...dobar fazon.

3 1

prišt

Mic po mic - SDA postaje dobar vic!

37 6

Hahahaha

bravo na duhovitosti i 1000++++++!!!

10 3

* Sva polja su obavezna