Vučić optužio reportera N1 da je izmislio izjavu o V. Srbiju

Vučić optužio reportera N1 da je izmislio izjavu o V. Srbiju Izvor: N1

Predsjednika Srbije Aleksandra Vučića novinari su u Vrginmostu ispitivali o govoru u Glini 1995., kada je između ostalog rekao da "srpska Glina nikad više neće biti u Hrvatskoj" te da će, ako pobijedi Šešeljevi radikali, svi "oni živjeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj drzavi i tu odstupanja biti neće".

Na novinarsku konstataciju da je 20-ak kilometara dalje Glina gdje je bio 1995. i pitanja opterećuje li tadašnji njegov govor međusobne odnose Hrvatske i Srbije te misli li danas da Glina nije hrvatska, Vučić je odgovorio:

"Ja sam od vas čuo bezbroj istih pitanja, za mene je interesantno da mjera vaše podrške, poštovanja je direktno proporcionalna mjeri poniznosti koju očekujete od nekoga tko dođe do vas.. Nikada nećete vidjeti straha i potrebe da vam se dodvoravam. Granica Srbije i Hrvatske je na Dunavu. Ja sam bio veoma pristojan i i nijedne sekunda nisam htio na uvrede i klevete odgovarati uvredama i klevetama. I danas sam o sebi slušao najgore moguće neistine.

Čini se da vi ne razumijete jednu stvar, imamo različite poglede na ono što se događalo prije 23 i 28 godina, ali to ne znači da ne trebamo živjeti. Ovakvu hajku i harangu nijedan hrvatski predsjednik i premijer neće doživjeti kad dođu u Srbiju."

Novinar N1 televizije Elvir Mešanović inzistirao je na komentaru govora u Glini o Velikoj Srbiji. Vučić mu je odgovorio:

"Izmislili ste to za Veliku Srbiju, toga u govoru u Glini nema."

Izvor: N1

Evo što je Aleksandar Vučić je 20. 3. u Glini zapravo rekao: 

"...Ništa više nema od vesti u Krajini. Kao da je to inostranstvo, kao da je to u Hrvatskoj... E, neće moći! Nikada srpska krajina, nikada Glina neće biti hrvatska. Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku! Ukoliko srpski radikali pobede i poraze predednika Srbije, vi znate da ćete živeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi, i tu odstupanja biti neće", riječi su iz govora Vučića u Glini.

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 8

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Pogled sa strane

Poslije silnih zahtjeva saborskih zastupnika da se Vučić izvini, molio bih slobodne i nezavisne medije (ako takvih uopšte ima na prostoru ex-Yu), da saborske zastupnike i cjelokupnu javnost podjete da su u hrvatsko-srpskom sporu prvi nastradali Makedonci. Naime, 6. maja 1991. god. ispred kasarne u Splitu poginuo je vojnik JNA Saša Geškovski, ranjen je Toni Stojev i jedva izbjegao smrt davljenjem Svetlanče Nacev. Hrvatska je proglasila nezavisnost 8. oktobra '91. god., pa državna nezavisnost ne može biti opravdanje za napad na vojnike. Nisam čuo da se bilo ko iz Hrvatske ispričao porodici Geškovskog i ostaloj dvojici oštećenih ili platio odštetu. Nisam čuo da su hrvatske vlasti ikoga uhapsile ili procesuirale zbog toga. Pouzdano znam da je „davitelj sa oklopnog vozila“ bio uhapšen (praaktično kidnapovan) od strane vojne policije i osuđen u Vojnom sudu u Sarajevu, ali je država Hrvatska učinila sve da ga oslobodi i proglasi herojem: sve po principu „on je naš pa može sve“. Ako su sve ovo bili zaboravili, hajde da vidimo hoćeli se sad poslijepodsjećanja neko ispričati i hoće li država Hrvatska isplatiti odštetu porodici Geškovskog!

3 1

Eeee da

Ako laže koza, ne laže rog.

4 0

Normalan

Kazu za covjeka koji hoce slagati "cim zine slaze" ovaj gospodin je otisao i korak dalje Nije i zinuo a vec je slagao.

30 3

* Sva polja su obavezna