Konaković najavio novi korak u političkoj karijeri

Konaković najavio novi korak u političkoj karijeri Izvor: N1

Elmedin Konaković, premijer Kantona Sarajevo, koji je podnio ostavku na sve funkcije u Stranci demokratske akcije i napustio SDA, u razgovoru za N1 najavio je pokretanje novog političkog projekta.

Nakon što je Konaković podnio ostavku u stranci i na sve stranačke funkcije, Klub SDA u Skupštini Kantona Sarajevo napustili su i Kemal Ademović, Elvedin Okerić i Amel Mekić. 

"Imamo namjeru da se nastavimo baviti politikom na način kako mislimo da može, na način da se ovdje potpuno isključe ti ogromni stranački uticaji, a da se u prvi plan stavi struka. Ova ekipa će u okviru neke platforme izaći na izbore. Riječ je o zastupnicima iz kantona, vijećnicima koji izlaze ovih dana, bit će tu dosta dešavanja. Ti ljudi sa tim principima će biti dobro došli u ovaj projekat u kojem neće biti važno šta kaže šef stranke. To je u narednih nekoliko sedmica, procedure i administracija dok se završe", kazao je Konaković za N1.

Nakon što je podnio ostavku na sve funkcije, Kantonalni odbor SDA Sarajevo zatražio je od Elmedina Konakovića da podnese i ostavku na poziciju predsjednika Vlade KS. 

Konakovićev potez su opisali kao "sebičan potez preambiciozne i nezahvalne osobe kojoj je bitnija lična promocija od interesa i stabilnosti Bosne i Hercegovine i njenog glavnog grada". 

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Visegrad

Znaci voliš politiku (lizati med) na državnim jaslama primati platu do penzije !!

7 1

N

Kakva strucnost Dino, pa ti si nastavnik sporta ili eventualno sportski trener. Idi i radi ono za sta si se skolovao, mada je i to upitno.

7 3

* Sva polja su obavezna