SDP: Komšić zajednički kandidat za Predsjedništvo BiH

SDP: Komšić zajednički kandidat za Predsjedništvo BiH Izvor: SDP BiH

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH na današnjoj sjednici je još jednom zaključilo da građanski blok u Bosni i Hercegovini može ukupno imati maksimalno tri kandidata za Predsjedništvo BiH, uključujući Željka Komšića kao zajedničkog kandidata iz reda hrvatskog naroda.

"Osuđene su neutemeljne i neistinite tvrdnje pojedinih medija i političkih dužnosnika da će SDP BiH samostalno predložiti tri kandidata. O mogućnostima i modelima eventualnog kandidiranja i kandidata iz reda bošnjačkog i srpskog naroda, SDP BiH će u sljedećim danima donijeti konačnu odluku u koordinaciji sa ostalim činiteljima građanskog bloka.

Na sjednici je naglašena bojazan kako SDA i HDZ BiH ne žele bilo kakve izmjene izbornog zakonodavstva, jer bi na taj način sudbina formiranja Doma naroda FBiH ostala u rukama Centralne izborne komisije BiH, nad kojom evidentan utjecaj imaju vladajuće stranke. SDP BiH smatra da se rješenje za izmjene izbornog zakonodavstva mora pronaći što prije u institucijama BiH, uz učešće svih domaćih političkih aktera i podršku međunarodne zajednice.

Članovi Predsjedništva su izrazili zabrinutost za naglo naoružavanje MUP-a Republike Srpske. Očigledno je da se vlasti u ovom entitetu boje vlastitoga naroda i njegovog opravdanog bunta zbog sve teže ekonomske situacije i sveopćeg siromaštva sa kojim je suočeno stanovništvo ovog dijela Bosne i Hercegovine", navedeno je nakon sjednice Predsjedništva SDP BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 14

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Mrs mrs

Imas moj glas , ljudino

2 1

Bosna I Hercegovina

Idemo Zeljko. Da bar imamo samo jednog al vrijednog a ne tri sto sjede u istoj instituciji

8 3

Razočarani građanin

Za djela Komšića u ratu skidam kapu. Za njegovo političko djelovanje imao je moju podršku kada je kretao u te vode. Vjerovao sam u njega i njegovu ideologiju. Pokazao se kao korektan načelnik općine. Kao veleposlanik u Beogradu, primjetio sam da se malo gubi. Prvi put sam glasovao za njega kao kandidata za člana predsjedništva. A onda, sam ostao totalno razočaran njegovim političkim djelovanjem. Prvo kao predsjednika koji nema manire državnika, prijeti kočijaški, ponaša se neadekvatno. Mislio sam da je to više u afektu, a onda sam shvatio da je gospodin politički ograničen i samoljubljiv. Željan je pozicije i vlasti. Tada sam bio slijep ali kad se sabere, on je poklonio poziciju načelnika u pola mandata radi veleposlanstva. Ozbiljne osobe čega se prihvate, to i svrše do kraja. Ispalo je na kraju da je on stari provjereni SDA igrač. Kada je HDZ bio na koljenima vratio ih je u život svojim mandatom predsjednika a utemeljio svojim drugim mandatom. Rasturio je SDP, stvorio DF koji se pokazao kao dobar rasadnik talenata preletača u SDA. Poklonio je Centar i Novo Sarajevo u proteklim izborima, kao i u drugim općinama, ali im je dao i Grad. Čak mi je prijatelj iz SDP rekao da je on bio na smučanju kada se pregovaralo oko gradske većine. Na pregovore je slao nekompetentne osobe. Sad se opet infiltrirao u redove SDP da ih dokrajči jer je ova odluka očito iznenadila vrh SDP. Šta očekivati od osobe koja je uništila i svoju stranku? Pokazao je koliko je sposoban političar vodeći DF. Kao zastupnik u PSBiH ništa nije radio niti je bio dostupan na one upite građana ''pitaj parlamentarce'' gdje stoji 39 upita i niti jedan odgovor. Niti jedne inicijative, komentara, stava, kritike i sl. Sad kad su Čovića pritisnuli i diskreditirali i sva ova priča oko Izbornog zakona, opet utrčava sumljivi Komšić da spasi SDA i HDZ praveći nacionalne torove. Za mene on od sada postaje najveća štetnik za BiH. Neka mi netko kaže šta je on pozitivno i konkretno uradio za 2 mandata predsjednikovanja, i za ovog mandata u zastupničkoj klupi PSBiH? Bio je u vlasti sa SDA preko SDP od 2010 do 2014, pa je sa DF je bio u vlasti sa SDA od 2014 do 2015. Odabrao je ljude na liste za općinske izbore 2016 koji su većinom prebjegli u nezavisne koji su postali SDA privjesak i ljevica je poražena od SDA iako je imala više glasova i mogućnost većine da nije bilo tih preletačevića. I sad opet hoće u vlast? Ljudi dragi, on je one napuhne praznoglavce Stojniće ugurao u Općinsko Vijeće. Alooooo. O ženi i turističkoj zajednici neću niti govoriti. Upitan mi je njegov motiv i iskrenost, osim činjenica da želi kućicu sa stražarom ispred zgrade i da je još 4 godine na državnoj sisi. A nije za toga. Svaka njemu čast za ratne zasluge, al ako me je netko razočarao, razočarao me je ON kako političar, ne kao čovjek! Od mene glasa dobiti neće, zbog svih poličkih promašaja, ponašanja i poteza koje je napravio.

12 5

* Sva polja su obavezna