Hadžiomerović: Neće Dodik kaznama ušutkati Bošnjake u RS-u

Hadžiomerović: Neće Dodik kaznama ušutkati Bošnjake u RS-u Izvor: N1

Šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a Mujo Hadžiomerović ocijenio je nerazumnim najave o dodatnom naoružavanju entitetske policije i kažnjavanju bošnjačkih zvaničnika u RS, jer iznose stavove koji se ne sviđaju Miloradu Dodiku.

"Velika nabavka vatrenog oružja za policiju RS-a je novo finansijsko iscrpljivanje ionako ugroženog budžeta, kojeg u velikom procentu pune i Bošnjaci u entitetu RS", - ukazao je Hadžiomerović.

Upozorio je i da je neshvatljiva i neprihvatljiva prijetnja predsjednika RS-a Milorada Dodika da će za 20 posto smanjiti plaću potpredsjedniku Ramizu Salkiću, jer mu se ne sviđaju izjave koje daje.

"Da li Dodik time želi da spriječi finansijski kolaps, u koji je njegova vlast dovela RS",  – pita Hadžiomerović ističući da bi Dodik u tom slučaju trebao prvo smanjiti svoju plaću.

Entitetskom predsjedniku je poručio da ne može prijetnjama i kažnjavanjem zaustaviti bošnjačke predstavnike u vlasti entiteta RS da se bore za legitimna prava tog naroda.

"Bošnjake nakon 1992. godine ništa više ne može uplašiti, a neće ih ni pokolebati u borbi za njihova ustavna prava i slobode. Motiv za to ionako im nije novac",  rekao šef Kluba delegata Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 16

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Tango9

Izgleda dodikovi mentori koji ga huškaju da laje kao pas na lancu, neznaju za granice. Čaša je puna, gotov prelila.

1 0

@Zoran

Sva prava koja traže bošnjaci u RS su u skladu sa Dejtonskim ugovorom. Bošnjaci u RS traže da njihova djeca uče bosansku historiju i da nastavu obavljaju na bosanskom jeziku. Sve je to u skladu sa tim ugovorom. Niko ne smije drugom nametati ono što on ne želi. Čuj bošnjački jezik ili jezik bošnjačkog naroda, ni jedno, ni drugo ne postoji i nema nastavnika ni profesora koji predaju na tom jeziku. Imaju samo nastavnici i profesori Bosanskog jezika. U Konjević Polju su sudski dobili tužbu, jer u RS ne žele da taj slučaj ode na sud za međunarodna prava u Strazburu, ako ode sigurno će RS izgubiti, jer je to kršenje Dejtonskog sporazuma u kojem su svi narodi konstitutivni i svi imaju ista prava. To je Dejton, ima on mnogo stvari koje nisu povoljne za vas iako se stalno pozivate na njega. Eto vam Dejton. Ukidanjem Dejtona definitivno nestaje RS jer samo taj ugovor nju održava, to je jedini dokument koji potvrđuje njeno postojnje i da u bošnjačkoj politici nisu izdajnici, do sada su mogli srušiti Dejton jer je najviše kršen sa hrvatske i srpske strane. To je istina ali niko vam je iz vašeg vrha nije ispričao i predstavio onakvu kakva jest.

2 0

@jozo

Herceg Bosna samo postoji u vašim glavama i nigdje više. Ni za RS svi van balkana nemaju pojma. U Evropi i u svijetu znaju samo da postoji zemlja zvana i priznata pod imenom Bosnia and Herzegovina i da su gradovi Banja Luka, Mostar u toj zemlji i da joj je glavni grad Sarajevo. Sve ostalo su nebitne priče izlizanih i otrcanih govornika, koji samo obmanjuju, prvo sebe, a potom i ljude koje predstavljaju.

5 0

* Sva polja su obavezna